Milyen objektívet ajánlottok Nikon D3300-ra portré fotózásra?
Nekem ilyen 35mm-es obim van:
De miután megvettem olvastam utána. Elvileg kényelmetlenebb a fotózott alany számára, ha túl közel állsz hozzá. Ennek ellenére gyönyörűen rajzol, enyhén torzít, és nagyon élesek a vele készített képek.
Így egy 50mm-es jobb választás lehet portrézáshoz.
Ha pedig inkább a szabadban fotózol, ahol nagy terület áll rendelkezésre, akár még a 85mm-es f/1.8g NIKKOR is megfelelő lehet.
Természetesen te neked kell eldöntened, az igényeid szerint... A linkelt 50mm-es az arany középút.
a 18-55 azért jó kit obi, mert viszonylag sok mindent ki lehet próbálni vele, ami segít aztán továbblépni. a gyújtótávolságokkal elég jól lehet vele kísérletezni. pont a nagy fényerőt és a vele járó kis mélységélességet nem nagyon lehet vele kipróbálni, ezért ebbe az irányba lehet édemes fejleszteni.
na meg persze a portré fotózásról szóló szakkönyvek is hasznosak, mert nagyon sok minden van, ami nem csak a gépen múlik.
portrézni jellemzően inkább 50, 85, 105 mm-en szokás. nagylátó nem annyira ajánlott klasszikus portréhoz a torzítása miatt.
nagylátóval inkább környezeti portrét, riportot szokás csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!