Milyen fényképezőgépet vegyek?
Ezért nem megyek fotós értékesítőnek, vagy pl. Media Markt-ba, mivel az embereknek ennyiben kimerül a fotós téma:
- legyen dslr
- legyen Canon vagy Nikon
- obi? az mi? ez cserélhető? de hogy?
- jó lesz a Canon, isminek is az van...
Ettől amúgy agyrémet kapok én is. Mint ha csak a Canon és a Nikon lehet jó, más nem. Pedig még ott a Sony, Panasonic, Olympus, Fujifilm is. A tükörreflexes gépeket dogmatikusan, elvakultan ajnározó emberkéket, pedig hagyjuk....
Nem akarom kizárni a más gépeket, csak az ismerősi körömben ez volt az ajánlat, ezért ezek közül szeretnék választani, viszont ha te jobbnak látsz más gépeket nyugodtan ajánld
@14: Olyan általánosságban nem létezik, hogy xy márka a jó/jobb/legjobb. A kérdés mindig az, hogy milyen igényekhez. Ez az igény pedig sok szubjektív (pl ergonómia, súly, ilyen-olyan egyéni preferenciák) és objektív (zajszint, dinamika-átfogás stb) tényezőből áll össze, valamint a szubjektív-objektív kritériumok keverékéből (pl. az egyénnek megfelelő objektívpark megléte). Ezt az egészet nyakonöntve a pénzügyi lehetőségekkel, használtpiaci helyzettel stb stb. Azt az apróságot, hogy pl. makróra kissé más gépet kellene nézni, mint portréfotóra, már nem is említettem.
Ezeknek és ezek egyéni súlyozásának függvényében bármelyik márka a 13-as hozzászólásban fellelhető márkák közül lehet a legjobb vagy a legrosszabb is. Ez a szavazzunk a márkákra dolog épp ezért maximálisan értelmetlen. Ha pedig úgy általánosságban egy ismerősöd xy konkrét márkát/márkákat ajánlja, akkor felejts el mindent, amit a fényképezésről és fényképezőkről mond, mert garantálom, hogy fogalma nincs arról, mit beszél.
A 13-as vagyok. Én speciel Sony fényképezőgépet, és Panasonic videokamerát használok. (Amúgy nem csak a fotósoknál a videósoknál is hasonló a helyzet. Ott is vannak elvakult fanatikusok, hogy "csak a JVC", "csak a Panasonic", "csak a Sony"...stb)
Volt már Canon fényképezőgépem is. Még is váltottam Sony-ra. De voltak Nikon gépek is a kezemben. Van ismerősöm aki turisztikai irodáknak fotózott városképeket, tájakat és Olympus gépet használ.
Az sem igaz, hogy mindig csak a full-frame DSLR a jó. APS-C vagy micro 4/3-os MILC masinákkal is lehet szép képeket készíteni.
Nem mondom, hogy nem számít a technika, az eszköz. De a fotós tudása jobban számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!