Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképezőt vegyek 100...

Kisdani83 kérdése:

Milyen fényképezőt vegyek 100 ezer ft alatt, ami jobbat csinál az okostelefonnál?

Figyelt kérdés
Nagy optikai zoom és tiszta kép

#fényképezőgép #bridge képminősége
2022. máj. 2. 17:39
 1/10 anonim ***** válasza:
Milc m4/3.
2022. máj. 2. 18:39
 2/10 anonim ***** válasza:
61%
A nagy optikai zoom és a tiszta kép nem összeegyeztethető tulajdonságok....
2022. máj. 2. 22:08
 3/10 anonim ***** válasza:
77%
Nem a gép csinálja a képet, hanem te
2022. máj. 2. 22:10
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

#2 folyt

100 ezer forint alatti ár mellett persze.

De a 2 millió forintos teleobjektívek sem kimagaslóan élesek

2022. máj. 2. 22:10
 5/10 Mojjo ***** válasza:
27%
@4: Miért ne lennének élesek a 2 milliós teleobjektívek és mi köze a 2 milliós teleobjektíveknek a nagy optikai zoomhoz?
2022. máj. 2. 22:31
 6/10 anonim ***** válasza:

Én eddig ami nagy gyújtótávú objektívnek a tesztjét láttam egy sem volt kimagasló de még kiváló is csak alulról verve a lécet.

Az hogy mit nevezel élesnek azt nyilván te tudod....

2022. máj. 2. 22:54
 7/10 anonim ***** válasza:
27%

"mi köze a 2 milliós teleobjektíveknek a nagy optikai zoomhoz?"

A nagy gyújtótávú objektívek szoktak több millióba kerülni.

A nagy optikai zoom pedig nagy gyújtótávot takar.

Csak ennyi benne a logika...

2022. máj. 2. 22:58
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát a zoom az a (legnagyobb gyújtótávolság)/(legkisebb gyújtótávolság). Úgyhogy ha van egy fix 600-as objektíved, annak pont egyszeres optikai zoomja van. Pont ezért hívják fix objektívnek, nem pedig zoom objektívnek. Pedig azért elég nagy gyújtótávolságú. Persze, létezik 50-500-as is, annak már nagy optikai zoomja van, de ugyanúgy van 18-135-ös, aminek 7,5-es a zoomja, viszont a 135-öt nem nevezném nagy gyújtótávnak, és a legtöbb 18-135-ös inkább a százezres árfekvésben van, mint a milliósban.

Tldr: gyújtótávolság nem egyenlő zoom.

2022. máj. 2. 23:14
 9/10 Mojjo ***** válasza:

@7: Ez egy téves logika, ami alapvető félreértéseken nyugszik - ahogy azt a nyolcas már el is magyarázta.

@6: Ja, értem, így már világos. De a kérdező okostelefonhoz méri az optikai minőseget nem 50mm f1.2-es fixekhez.

2022. máj. 2. 23:33
 10/10 anonim ***** válasza:

Köszönöm a kioktatást!

Egy szóval sem állítottam olyat, hogy egy fix obi ugyanaz mint a zoom.

Itt vagy eltévedve!!!!!

Arról volt szó hogy tiszta kép kellene nagy zoommal, node nagy optikai zoom felső tartományának bizony nem az a sajátja, hogy hú de tiszta lenne!

Ezért említettem meg a fix teleobjektíveket, mert még azok sincsenek a topon hát még a zoomok. Node tudom ehhez már egy kis logikai készség is kéne...

Ámbátor a szrrágó vitatkozás nem a műfajom, ezért innentől kezdve rátok hagyom. Gondoljatok amit akartok!

2022. máj. 3. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!