Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Ha van egy raw, amiből lesz...

Ha van egy raw, amiből lesz egy jpeg de túl nagy?

Figyelt kérdés
Szóval ha van egy raw amiből csinálok egy jpeget, de túl nagy a pályázathoz hogy benevezzem, ezért a jpeget utólag újra beteszem lightroomba, és kisebb méretben kiimportálom akkor az ugyanaz a fotó, mint előtte? Vagy úgy kéne csinálnom, hogy importálok a nyersből megszerkesztett képből is egy 100 százalékos méretűt, és egy kicsit amit a pályázat első fordulójára nevezek be?
2022. júl. 31. 18:20
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Jó szerintem hagyom ezt a pályázatot. Ne legyen több a kép, mint 2 mb, de maximálisan minőségben legyen exportálva a kép? Ez nekem értelmezhetetlen
2022. júl. 31. 18:29
 2/11 anonim ***** válasza:
68%
A lightroom exportnál meg tudod adni a tömörítést és a méreteket is. Ne importáld vissza a jpg-et, mert csak rontasz rajta. Az eredeti képet exportáld olyan méretekbe, amilyenbe kell.
2022. júl. 31. 18:49
 3/11 anonim ***** válasza:
84%

A "maximális minőség" alatt azt értik, hogy a JPG egy minőség szerint skálázható formátum. Amikor exportálod, Photoshopban például be lehet állítani, h hány százalékos minőségű JPG-t akarsz exportálni. A maximális a 100%-os, az gyakorlatilag veszteségmentes és zajmentes. Minél alacsonyabb százalékot állítasz be, annál kisebb lesz a fájlméret, de annál rosszabb a minőség és több a képzaj.

Exportáláskor először állítsd be a pályázatban meghatározott pixelméretet (hányszor hány képpont méretű fájlt kérnek), majd ezután állítsd 100%-ra a JPG minőséget. Ha ez nem fér bele a 2 megabájtba, csökkentsd addig a százalékos minőséget, amíg bele nem fér.

2022. júl. 31. 19:00
 4/11 A kérdező kommentje:
Nincs pixelméret. Csak hogy kisebb legyen, mint 2 mega.
2022. júl. 31. 19:51
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
90%-ig érdemes lemenni minőségben, ha akkor is túlmegy a 2MB-on, akkor csökkents a felbontáson.
2022. júl. 31. 20:18
 6/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
Jpeg file-t akár tudsz irfanview-ban is konvertálgatni,de van online konvertáló is.
2022. aug. 1. 06:32
 7/11 anonim ***** válasza:
A pályázat kiírójának fogalma nincs a digitális fotókról. Ez jön le belőle.
2022. aug. 1. 06:55
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem neveztem végül. Amúgy 7es lehet valamit én értelmeztem rosszul, szóval nem feltétlenül a pályázat hülye. Amúgy birdo az év madárfotósa volt a pályázat, szóval le lehet ellenőrizni a szabályzatban.
2022. aug. 1. 07:09
 9/11 anonim ***** válasza:
Csak annyit írnak, hogy JPEG-ben kell beadni és 2 MB méretű lehet. Semmi más követelmény nincs ezen kívül.
2022. aug. 3. 22:28
 10/11 A kérdező kommentje:

Szabályzat 8.1es pontja

Az első fordulóban a pályaművek nagyfelbontású, sRGB színterű, legjobb minőségben elmentett JPEG képállományát várjuk (javasolt Photoshop, jpg-opciók: minőség 8 és 12 között), ahol a file mérete nem haladja meg a 2 megabájtot.

2022. aug. 4. 01:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!