Tilt shift lencse, vagy converter?

Figyelt kérdés
Hát, mondjuk egyértelműen egy convertert fogok beszerezni, mert több fokális távolságon is szeretnék ezzel kísérletezni. De arra vagyok kíváncsi, hogy melyiket lenne érdemes beszerezni, ha a lehető legjobb minőséget szeretném kapni, és hogy valakinek van e ilyennel tapasztalata, vagy meg tudja e mondani, hogy mondjuk hatalmas a különbség a converter és a rendes tilt shift lencse között?
2022. jún. 25. 02:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Mar hogy tiltshift konverter? Az milyen?
2022. jún. 25. 10:40
 2/5 anonim ***** válasza:
A "converter" mit konvertál?
2022. jún. 25. 10:47
 3/5 anonim ***** válasza:

"ha a lehető legjobb minőséget szeretném kapni"

Az a műszaki fényképezőgép.

Az adapter nagyon kompromisszumos. Egy átlag objektív épp, hogy kirajzolja a szenzor képét. Nincs hely mocorogtatni a képet. Egy tilt-shift objektívben hagynak némi mozgásteret.

Nézd meg az ábrát a 2. hozzaszólásban! [link] (vicc, de google első találata volt)

2022. jún. 25. 12:15
 4/5 A kérdező kommentje:
Áh, értem. Na ezt nem találtam. Én nekem egyszer egy profi, híres magyar természetfotós mondta, hogy ő használ a teleobjektívekkel néha tilt shift adaptert, mert nagyon szép absztrakt képeket tud készíteni. És tényleg jók voltak. Full frame gépem van, mint neki is. Na lényeg a lényeg, akkor még kutakodom, hogy ennek van e értelme!
2022. jún. 25. 14:11
 5/5 A kérdező kommentje:
Meg amúgy akkor miért gyártanak ilyet, ha teljesen értelmetlen?
2022. jún. 25. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!