Apsc gépen a 15-45ös objektív olyan, mitha fullframe-re tennék egy 24-70 est?
Természetesen tudom, a full frame szebben most hátteret, meg valószínű más fényerejűek az o jektívek, de tulajdonképpen ugyan abbol a perspektivából mutatja meg mind a 2 a dolgokat? (mert ugye a Canon apsc crop faktora 1.6 és 15x1.6=24 és 45x1.6 az pedig 72) Vagy én gondolom rosszul a dolgokat?
A hozzáértők válaszát előre is köszönöm.
Fényerőre nem hat a szenzorméret, ellenben a rekesznyílás igen.
Ha az említett 15-45-ös objektív f2.8-as max. fényerejű, akkor az olyan, mintha fullframe-en a 24-70-es obit f4-en használnád.
Pl. f2.8 helyett pl. kell venned olyat, amit tud APS-C szenzoron 1.8-at tud... De ezt írtad is hogy tudod.
Szóval igen, a látószög marad kérdéses, de igen, az is megfelel.
Mire is vagy kíváncsi tulajdonképpen?
Igazából azért érdekelt ez, hogy a látószög ugyan akkora e, mert érdekel az auto fotózás, és oda a 24-70es objektívet ajánlják sokan (Sony A7 III-on legtöbbször, ami ugye fullframes gép).
Köszönöm a válaszokat.
Ne vegyél 24 megapixeles APS-c gépet, csak feleakkorát vagy max. 16-ost. Egyébként meg az iso tűrés szerintem lényegesebb mint a fény mantrázása... van már manapság vibráció csökkentés vagy a vázban vagy az objektíven, ha egyikben sincs, akkor meg jön a reciprokszabály, felcsavarod az ISO-t és ha jól tűri, semmi gond.
Nyomtatásban meg nem mondod hogy most az iso 8000-10000... vagy akár még több. Amíg nem szőröl, mossa a részleteket, illetve nem veszít színt a raw kép, jó vagy.
"fullframe szenzoron sokkal nagyobb a pixelek területe, így több fény jut rá."
Dícséretes a gondolatmenet, de sajnos téves. Az objektív fizikailag adott fénymennyiséget fókuszál. Hogy te beteszel mögé egy kis szenzort vagy egy nagy szenzort, az semmit nem változtat ezen. Attól nem lesz erősebb vagy gyengébb a szenzorra jutó fényerősség, hogy más a mérete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!