Koszos az objektívem, mitől lehet?
A fényképezőgépemhez a másik objektívében valamiféle szennyeződést véltem felfedezni, melyet akkor észlelhetünk, ha világos részt fényképezünk.
Megnéztem, nem a gép tükörreflexén van a kosz és nem is az objektív legtetején vagy a végén, ahol a géphez csatlakozik, szerintem valahol a belül, két lencse között lehet. (Ha nem az van a gépen, akkor, mindkét oldalára a védőkupak rá van téve, és tiszta helyre van betéve)
Köszönöm előre is a válaszokat!
Aki szeretné látni a képeken, hogy hogy néz ki, annak birok küldeni.
Ha a tükörreflexén lenne egy vödör kosz, akkor sem látszana a képen, csak a keresőben..... Nem a szenzorra gondoltál inkább?
Az obit egy erősebb fényű zseblámpával tudod megvizsgálni.
Illerve készíts zgyanazzal az obival de egy másik vázzal is tesztképet.
Aki viszont elmúlt nyolc, az már tudja, mit jelent a tükörreflexes fényképezőgép nevében a reflex szó.
És hogy csak tükör van benne, nem tükörreflex...
A kérdező nem ért a fényképezőgépekhez, nem igazán tudja, melyik fogalom mit jelent, ez világosan kitűnik a kérdésből. És az a helyzet, hogy ezzel az égvilágon semmi baj nincs, nem kötelező értenie mindenkinek hozzá, vagy tudnia a helyes elnevezéseket - akkor sem, ha DSLR-je van.
Ő - feltehetőleg - élvezi vele a fotózást, mi meg értjük, hogy mire gondol, akkor is, ha rossz kifejezést használ. Aztán mindenki boldog.
A kettesnek egyébként igaza van - nekem nem jutott eszembe megkérdőjelezni a kérdező "diagnózisát", de gyanús, hogy ez inkább az érzékelőn lesz.
Kérdező: a jelenség egészen biztosan csak az egyik objektívvel jelentkezik?
Hogy a kérdező nem ért hozzá az egy dolog, nincs is vele semmi gond. Bár ha nekem van egy hobbim, szeretem alaposan kiismerni, de ez valóban részletkérdés. Amin megütköztem az a segítő szándékú válaszoló, aki egy vödör koszt vizionál a tükörreflexen...
Na mindegy, valószínűleg csak én vagyok túl maradi azzal, hogy ragaszkodom a szakkifejezésekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!