"Olcsó" DSLR kamerát szeretnék vásárolni, de milyet?
Jelenleg egy Sony DSC-W800 kompakt kamerám van, amit megbántam.
Én maradnék viszont a Sony-nál, elektronika téren nekem bevált, sok Sony termékem van/volt. Persze ha Nikon-t vagy Canon-t ajánlanátok, azt is megértem.
Főképp közelképekre használnám, tehát az optikai zoomnak kell erősnek lennie.
Vannak kiszemelteim, de nem tudom, jók-e (az árukhoz képest);
-Nikon Coolpix B500
-Sony DSC-H300
-Sony Alpha 230
-Sony Alpha 450
Az ársapkával eléggé beszűkül a kör, 100-150ezernél nem költenék többet rá (újonnan).
Illetve, használtan ilyet venni mennyire rizikós?
Mert csábító az a 40-60ezer forint amiért fent van néhány, de nem bízom bennük emiatt. Írják mindegyiknél, hogy "hibátlan állapotú, párezer expo van csak benne" (az expo gondolom at elkészült fotók száma lehet). Mit kell nézni használt kamera vásárlásánál?
Szerintem neked célszerűbb lenne a panasonic fz300, olyan mindent tud kategória, de egészen jól.
Használtan 100-130e a reális ára.Újként most nagyon felszaladt ára-annyit már nem ér.
Olvass utána:
A Coolpix nem dslr.
A H300 nem DSLR.
A két Alpha 12-15 éves modellek, elrohant felettük az idő. Hol vennél ilyet újonnan?
"Főképp közelképekre használnám, tehát az optikai zoomnak kell erősnek lennie."
Közelkép = közel a téma. Oda minek optikai zoom? Makrózni akarsz?
Használt kamera vásárlásánál azt kell nézni, hogy megbízható-e az eladó (régi ismert üzlet, vagy megbízható, leinformálható magánszemély), és hoyg mennyi garanciát kapsz.
Szerintem el kéne döntened, konkrétan mire akarod használni (vagy ha tudod, akkor nem titkolni - ez egy anonim weboldal, senki nem fogja később számon kérni rajtad).
Ja, és azt meg felejtsd el, hogy jó volt harminc éve a Sony Walkman, ezért akarsz feltétlen Sony kamerát. Ha nem akarsz hülyeséget csinálni, akkor nem érzelmi alapon választasz terméket hanem funkció és az igényeid alapján.
Igen, tudom, bunkó vagyok, legalább egy szmájlit írhattam volna, hogy ne gázoljak a kérdező lelkébe. Ez van, lehet lepontozni.
Többnyire nem is a kérdező szokott lepontozni, hanem a hiperérzékeny közönség. De nem is ez a lényeg. :)
Az ilyen öreg technikát (15 év) én nem erőltetném, a szenzor - az egyetlen lényegi dolog a vázban - annyit fejlődött ennyi idő alatt, hogy egyszerűen nem éri meg (persze ez magánvélemény, kéretik fenntartással kezelni).
Mármint értendő a fenti a vázakra, objektívből teljesen jó lehet a 15 éves is.
A "zoom" kifejezést rosszul használod, és ez komoly félreértésekhez fog vezetni a későbbiekben (is). A zoom az a változtatható fókusztávolságot jelenti, nem a fókusztávolságot magát. Amire te gondolsz, az a teleobjektív, és / vagy a nagy fókusztávolság, más kifejezéssel a kis látószög. Zoom objektív lehet egy 10-20mm is, ami nagylátószög. A "nagy zoom" alatt általában a zoomátfogást értjük. Egy 10-20 mm obi esetén kétszeres zoomról (zoomátfogásról) beszélünk, de egy 300-600mm esetében is!
Nem azt mondom, hogy ne vegyél Sony-t, hanem hogy ne érzelmi alapon dönts. A Sony aktuális tükörnélküli gépei piszok jók, de a műszaki adatok / ár / saját igények alapján érdemes választani. És ha jelenleg nincs olyan Sony objektívparkod, amivel megspórolhatnád az objektív-vásárlást, akkor feleslegesnek érzem Sony-ból kiindulva keresgélni, én inkább nulláról kezdenék nézelődni.
Én a helyedben felkeresnék olyan online planespotter közösségeket, ahol hozzáértők tudnak tanácsot adni. Ez egy elég specifikus téma. Természetfotózásra szinte bármi megfelel, amíg nem akarsz valamilyen extrém irányba specializálódni, a planespotting viszont már speciális felszerelést igényel. Ehhez vásárolnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!