Szeretnék egy fényképezőgépet vásárolni, de nem vagyok jó ebben a témában. Még csak kezdő vagyok, milyen gépet válasszak?
Inkább Canon vagy Nikon gépet szeretnék vásárolni, DSLR-t. Szeretnék jó minőségű fotókat és videókat is készíteni vele youtubera. Az ára legyen 200-250.000 forint alatt.
Érveket is várok, hogy miért azt válasszam. Köszönöm!
Válaszd a legolcsóbb Canont STM objektívvel. Ezeket (mármint az STM objektíveket) direkt videózásra fejlesztették, illetve a Canon alapvetően több energiát fordít a videózásra, mint a nagy vetélytárs.
Azt azonban jó ha tudod, hogy sokkal többet számít a te hozzáértésed, mint a hardver. Ha nem tudod a kamerát kezelni, akkor ott sosem lesz jó videó.
Én Nikon párti vagyok mert azt használom, ezért ajánlok olyant amiben van saját tapasztalatom, sajnos a kamerázásban nincs mert soha nem kamerázom de fényképezni az alábbiakat venném ebből a keretből:
Nikon D5300 kit (18-105mm VR) ~225k + memória kártya ~ 10k
Ha nem kell a kihajtható kijelző és a sok fókuszpont akkor szintén jó választás:
Nikon D3300 kit (AF-P 18-55mm VR, 55-200mm VR II)~188k + memória kártya ~10k
Én sokkal jobban szeretem a 18-105 átfogását mint a 18-55ét ezért inkább ezt a kittet vemném:
Nikon D3300 kit (18-105mm VR) ~175k + memória kártya ~10k és később egy 55-300mm VR ~110k
70-300at nem ismerem személyesen, de jókat olvastam róla:
Nikon D3400 kit (18-55mm f/3.5-5.6G + 70-300mm f/4.5-6.3G) ~245k
Én személy szerint egy D5200 + 18-105 + 55-300at használok de van hozzá 35/1.8G, 60/2, és manuális objektívek is, érdemes lenne tudni hogy milyen irányba akarsz elindulni és miket szeretnél fotózni.
Tudom hogy a MILCek is jók és a Canon és a Pentax és a többi is , de ezeket majd ajánlja olyan aki ismeri a készülékeiket ;)
Szép fényeket !
És mi lenne ha először tanulnál? alapfogalmakat például.
Aztán kiválasztanád magadnak azt ami neked való.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, nyilván tanulni is fogok, de úgy szeretném, ha gyakorolva tudnék tanulni, úgy, hogy kezembe legyen a fényképezőgép. :)
Ne hallgass a pökhendi kioktató nagyokosokra!
Vedd meg nyugodtan a gépet! Ha nem 70es az IQd, bele fogsz tanulni.
Canon eos 700D egy jó gép ebben a kategóriában.
De még egy fényerős obit is érdemes hozzá venni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!