Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Fenykepezö vasarlas elött mik...

Fenykepezö vasarlas elött mik a fontos tenyezök? Hol tudok fotos-alapokra szert tenni?

Figyelt kérdés

Fenykepezögepet szeretnek vasarolni, a markat mar eldöntöttem: Canon.

Hobbi szinten erdekel, telefonnal nagyon szeretek fotozni es kepeket szerkeszteni a telefonos applikaccioval. Ezt szeretnem tovabb böviteni, csak egy fenykepezögeppel.

Hol tudom megtanulni az alapokat, kit illetve milyen könyveket, videokat ajanlotok?

(Sajnos) teljesen az alapoktol kezdenem, mivel pillanatnyilag nem tudom mit jelent: dslr, milc, kompakt, bridge, tükörreflexes - es hasonlo fogalmak.

Illetve objektiveknel sem tudom ezeket a mm-szamos jelöleseket.

Hol erdemes elkezdeni? Elöbb alapfogalmakat tanulni, vagy megvenni az elsö gepem? ( ar.max 400 ezer ft / 1200 eur)

2022. febr. 2. 12:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Sok ilyen kérdés volt már itt is, érdemes a keresővel kezdeni...

Youtube-on Petur videóit ajánlom, könyv van millió, én a sárga-fekete alapozó sorozatot mondanám (digitális fotózás alapjai talán a címe?)

Előbb szedd magadra az alapokat, gyakorolj telón, akármilyen meglévő eszközön. Aztán ha már érted kb mire van szükséged, mi a célod ezzel, akkor keress komolyabb gépet. Elsőre akarmilyen alap használt dslr/milc is jó akár, kitobival. Mire kinövöd, tudni fogod az igényeid is.

2022. febr. 2. 13:35
 2/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtan vegyél használtan egy középhaladó gépet, és azon megtanulsz fotózni, meg azt, hogy mi mit jelent. Mondjuk egy 80D vagy 6D+24-70 2.8 használtan bőven kijön 400ból. Érdemes a kitobjektíveket hanyagolni, mert eladni nem lehet, és rosszak,tehát ha beletanultál, rájössz ezek használhatatlanok. Szóval érdemes egy olyan obival kezdeni, amit el tudsz adni ugyanannyiért mint vetted ha megunod, ha pedig komolyabban érdekelni fog a fotózás, akkor akár egész életedben jó lehet. Egyébként meg youtubeon rengeteg videó van, ami elmagyarázza, hogy mik a fotós alapok, hogy működik egy gép, etc szóval könyvet se feltétlenül kell venni. De az is egy járható út. Én speciel magamtól tanultam meg hogy működik a fényképező. Kaptam egyet, és addig tesztelgettem minden funkciót rajta, mi hogy működik, amíg nem tanultam ki teljesen. Mindig irigylem a kezdő fotósokat, mert ez egy rendkívül izgalmas folyamat, ahogy kitárul előtted a világ, és megérted fokozatosan, mit miért hogyan kell csinálj a gépeddel, hogy megalkosd amit szeretnél. Na de sok sikert ehhez, hajrá!
2022. febr. 2. 14:21
 3/11 anonim ***** válasza:

A kitobit is ugyanúgy el tudja adni, mint mást, nem?

Emellett az IS-es és az STM-es kitobik jók is.

2022. febr. 2. 21:45
 4/11 anonim ***** válasza:

Nem valószínű, mert aki tud fotózni, az ilyet nem fog venni, aki meg új a fotózásban, arra rásózzák boltban újonnan. Szerintem ezek eladhatatlanok.

[link]

2022. febr. 2. 22:34
 5/11 anonim ***** válasza:
Szerintem pont ugyanúgy áll rá az, hogy ha jó áron veszi, majdnem annyiért el is tudja adni. De ha eladhatatlan, akkor bukik rajta egy tucat ezrest. A szar 24-70/2,8-ason meg, ha lecsap egy észfejlesztő vírus, és senki nem fogja megvenni már, mert nem véletlenül lett abból második változat, akkor bukik kétszáz darabot.
2022. febr. 2. 23:10
 6/11 anonim ***** válasza:
Mi a probléma az első 24 70essel?milyen vírus? Még nem vettem meg. Egy 16-35ösöm van első változat. Nagyon jól működik, imádom.
2022. febr. 3. 00:50
 7/11 Mojjo ***** válasza:
59%

Autót szeretnék vásárolni, a márkát már eldöntöttem: BMW.

Pillanatnyilag nem tudom, mit jelent: első- meg hátsókerék-hajtás, dízel, benzines, elektromos és hasonló fogalmak.

Illetve nem tudom ezeket a lóerőszámos jelöléseket.

Szóval kérdező :) Előbb ismerd meg a fényképezőgépeket, aztán dönts bármiről is - márkát is maximálisan ideértve. Egyébként bőven benne vagyunk a 21. században, szó szerint pillanatok műve annyi anyagot találni bármiről, amennyit csak szeretnél. Ezzel nem lehet gond.

2022. febr. 3. 04:38
 8/11 anonim ***** válasza:
57%

"Mi a probléma az első 24 70essel?"

Hát, ha tudsz angolul, ezt írja az egyik tesztoldal: The Canon EF 24-70mm f/2.8 USM L (I) was a bit of a nightmare for us here at OpticalLimits. We experienced centering defects in several tested samples and up to a degree where we almost considered it to be enough.

"milyen vírus?"

:D

"Még nem vettem meg."

Szóval te vagy a kérdező álnéven?

2022. febr. 3. 08:24
 9/11 A kérdező kommentje:
A kerdezö en vagyok, es köszönöm mindenkinek a hozzaszolast. Sok dolgot/fogalmat nem ismerek, emiatt tenyleg alaposan utana kell jarnom ha ezzel szeretnek foglalkozni - akar hobbi szinten is, mert mar a valaszokat sem ertem. (EF 24-70mm f/2.8 USM L - fogalmam sincs mi van ide irva)
2022. febr. 3. 08:28
 10/11 anonim ***** válasza:

Keress rá, hogy fotózás alapjai és kezdj el olvasgatni. Ha találsz ilyen témájú könyvet, akkor vedd meg és olvasd el azt is.

Aztán keress rá arra, hogy mi alapján válasszak fényképezőgépet.

Rengeteg cikk van róla a neten, de könyveket is szép számmal írtak róla.

2022. febr. 3. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!