Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » (Nagyon) Kezdős fotósként...

(Nagyon) Kezdős fotósként lenne néhány kérdésem?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

legyetek szívesek segítsetek nekem. Eddig sima power-shottal fényképeztem, és most határoztam el, hogy veszek egy picivel komolyan tükörreflexes gépet.

Már ki is néztem. Viszont felmerült egy pár kérdés, ami egy profinak, vagy haladónak bagatell lehet, de higgyétek el komolyan gondolom

Szóval, adva van egy Caonon eos 850D + 18-55 obi, a powershot után, hihetetlenül nagy, nehéz, és gyönyörű.

Oké, de hogy tárolom? A táskában összeszerelve az obival teszem el, vagy szétszerelve? Túra közben előkapom a táskából, és akkor rakom össze, vagy lóghat végig a nyakamban. Nem eshet le az obi gyaloglás közben? Ti hogy csináljátok? Túra után szétszerelitek? Most ráadásul jönnek, vagyis itt vannak ezek a gyönyörű ködös, de vizes idők, hidegről melegre menni vele... nem megy tönkre?

Illetve egy 2-5 órás túra alatt, végig lehet a nyakamban hideg időben is? Vagy ott időnként tegyem el. Tudom idióta kérdések... de

nagyon megköszönném, ha leírnátok a tapasztalataitokat. Nagyon sokat segítenétek.

2021. nov. 22. 14:35
1 2 3
 11/21 anonim válasza:

Ha már komolyabb gépet szeretnél, inkább a milc gépeket javaslom, kezdenek feltörni. Jómagam is sokat töröm a fejem, milyen komolyabb gépet is vegyek. nikon p530-s gépem van, közel 7éves, de lassan váltani kéne.

egy kis segítség : https://www.youtube.com/watch?v=8EE_VuvbF64

2021. nov. 28. 12:47
 12/21 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a sok és hasznos tanácsokat!

Végülis egy Canon eos 2000D+18-55 obit+ tartalék akkut vettem. Feleannyiba került, mint amit előzőleg kinéztem. De majd egy 55-135-ös obi ,ez a következő célom, majd behozza az árat.. :) Gyönyörű képeket készít. Első tükörreflexesnek tökéletes azt hiszem, még nagyon-nagyon! sok tanulnivalóm van, egyre jobban azt érzem, szóval majd egy szinttel komolyabb gép majd jó lesz következő célnak.

2021. nov. 28. 18:01
 13/21 anonim ***** válasza:
Gratulálok hozzá! Még annyi tanácsot hadd adjak, hogy a terepen való gyakorlás sokkal többet ér bármelyik online videónál, cikknél, tananyagnál. PErsze vannak alapfogalmak amiket érdemes megtanulni, és ha valmit nem értesz akkor utánanézni, de alapvetően minél többet gyakorolj abban a témában ami a szívedhez közel áll, mert úgy fogsz igazán fejlődni.
2021. nov. 29. 08:52
 14/21 anonim ***** válasza:

Ja, én meg pont az ellenkezőjét tanácsolnám, amit lehet otthon másoktól elsajátítani, azt jobb otthon melegben ülve és hideg sört kortyolgatva elsajátítani, mert azzal már nem kell neked a rövid életedet pazarolni.

Persze, van az a fajta ember, aki az olvasott anyagot nem tudja értelmezni, ha ilyen vagy, akkor nyilván az a megoldás, hogy rászánsz egy hétvégét, hogy egy életen át keserűen emlékezzél, mit nem érdemes csinálni. De az biztos, hogy az emberi faj úgy jutottel a fényképezésig (is), hogy átadták a tapasztalatokat. Ha még mindig ott tartanánk, hogy mindenkinek saját magának kéne kipróbálni, ez a gomba ehető-e, még mindig elhullott állat bőrébe takarózva ennénk ki a tetveket a testszőrzetünkből (na meg összesen öten lennénk a bolygón, a többi már tudja, hogy az a gomba nem volt ehető).

2021. nov. 29. 09:28
 15/21 anonim ***** válasza:
#14 nagyon rossz tanács, és nagyon rossz hasonlat. A fotózás gyakorlati hobbi/szakma. Nyilván kell egy alap tudás, amit tananyagok során kell elsajátítani, de a tényleges tapasztalatot csakis terepen (ez lehet stúdióban, vagy szabadban) szerzi meg az ember, és csakis úgy tudja igazán megtanulni. MErt az egy dolog hogy elméletben tudja hogyan kellene ezt-azt megvalósítani, de semmit nem ér vele ha a gyakorlatban nem tudja alkalmazni.
2021. nov. 29. 09:51
 16/21 anonim ***** válasza:

Szerintem a tiéd nagyon rossz. Már hogy ne lehetne felkészülni odahaza, és a következő lépcsőfokra hágni a terepen.

Ham ár szemlátomást nem érted, egy egyszerű példával megvilágítom, a rokonságból, anno elkezdett érdekelni a film. Megvettem az elérhető egyetlen kis irodalmat, a csíkos zsebkönyvekből. Sokat nem adott, mert a szerző egy ofotértes eladó volt, vagy mi:

[link]

De például olvastam benne, hogy ne csináljunk kontrollálatlan hirtelen mozdulatokat, mert elhányja magát a néző. Előbb volt a kiskönyv, mint a gép, én ügyeltem is erre, mikor elkezdtem használni. Egyszer kölcsönadtam öcsémnek (kiskönyvvel együtt), aztán néztük a filmet, ráközelített egy fagyott tócsára a földön, majd felrántotta az égre. Tényleg el lehetett szédülni. :D Kidobott idő és filmanyag. De nem bánom, ha eztán se érted. Tán a kérdező érti.

2021. nov. 29. 17:36
 17/21 anonim ***** válasza:
Pont hogy te nem érted amit én mondok, és ne fordítsd ki a szavaimat! Egy szóval nem elleneztem az otthoni tanulást, mert kell az is. De nem szabad ott leragadni hogy elméletben mindent tudunk, gyakorlatban meg semmit.
2021. nov. 29. 23:16
 18/21 anonim ***** válasza:
47%

Ha van egyetlen objektívje, akkor minek kéne levenni???

Azért hogy villogjon a nép előtt, hogy van pénze a szenzortisztításra?

2021. nov. 30. 09:07
 19/21 anonim ***** válasza:
Én amikor kirándulok, nyakamban hordom a teleobjektívet és gépet, hogy ne maradjak le, ha látok egy vadat. Nyilván ha elesek, és ráesek a gépre, lehet baja. 10 év alatt ilyen sose történt, hogy elejtettem volna vagy beütöttem volna valahova a gépet. Esetleg az egyik kezeddel tarts miközben lóg a nyakadban, ha megcsúszol akkor egyből fogni tudd ne legyen baja. Ha sáros meredek úton megyek, én ezt csinálom. Aztán simán legyaloglok vele 10 20 kilométert.
2021. dec. 6. 00:58
 20/21 anonim ***** válasza:

"Egy szóval nem elleneztem az otthoni tanulást, mert kell az is."

Hát dehogynem, ott van feketén fehéren, hogy nagyon rossz tanács otthon megtanulni azt, amit otthon meg lehet. Ezt már nem hozod ki nullára se. Pláne ezzel az ostobasággal itt a végén, hogy: " De nem szabad ott leragadni hogy elméletben mindent tudunk, gyakorlatban meg semmit." Ez mit érne? :D :D :D És aki előre felkészül, és úgy megy ki, az akkor szerinted már leragadt? Hadova, az van.

2021. dec. 6. 01:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!