(Nagyon) Kezdős fotósként lenne néhány kérdésem?
Sziasztok,
legyetek szívesek segítsetek nekem. Eddig sima power-shottal fényképeztem, és most határoztam el, hogy veszek egy picivel komolyan tükörreflexes gépet.
Már ki is néztem. Viszont felmerült egy pár kérdés, ami egy profinak, vagy haladónak bagatell lehet, de higgyétek el komolyan gondolom
Szóval, adva van egy Caonon eos 850D + 18-55 obi, a powershot után, hihetetlenül nagy, nehéz, és gyönyörű.
Oké, de hogy tárolom? A táskában összeszerelve az obival teszem el, vagy szétszerelve? Túra közben előkapom a táskából, és akkor rakom össze, vagy lóghat végig a nyakamban. Nem eshet le az obi gyaloglás közben? Ti hogy csináljátok? Túra után szétszerelitek? Most ráadásul jönnek, vagyis itt vannak ezek a gyönyörű ködös, de vizes idők, hidegről melegre menni vele... nem megy tönkre?
Illetve egy 2-5 órás túra alatt, végig lehet a nyakamban hideg időben is? Vagy ott időnként tegyem el. Tudom idióta kérdések... de
nagyon megköszönném, ha leírnátok a tapasztalataitokat. Nagyon sokat segítenétek.
Erre nincs egzakt válasz.
Ez egy cserélhető obis gép. Nyilván ahányszor leveszed, felteszed az obit apró, mikroszkopikus fémforgácsok juthatnak az érzékelőre. Ugyanez igaz a porra. Ha kint vagy valami poros helyen lehetőleg ne ott cserélgesd az obit. Ha ez az egy obid van akkor szerintem nyugodtan hagyd rajta az obit, nem kell otthon levenni.
Én még nem hallottam olyat hogy valakinek leesett az obija.
Nyugodtan lóghat végig a nyakadban végig.
(Én inkább egy MILCet vettem volna. Kisebb, könnyebb, amatőr szinten teljesen jó.)
Egy ilyesmi táskát vegyél mindenképp:
Amikor nincs szükség a gépre, akkor tartsd benne. Fotózós helyen lóghat a nyakadban. Egy UV szűrőt és napellenzőt is vegyél az obira, sokat véd. Mivel csak egy obid van, kár levenni, mert minden levételnél por kerülhet a szenzorra.
Mielőtt hidegről beviszed a gépet meleg, párás helyre, tedd bele egy nylon szatyorba, és légmentesen kösd be, akkor a pára a szatyorra csapódik le. Ha már átmelegedett a gép, akkor kiveheted. Bár a mai gépek már elég jól tömítettek, lehet, hogy nem is árt neki egy kis pára.
Ó nagyon szépen köszönöm Mindenkinek a segítséget!! ❤️
Kedves 3-as Válaszoló! Nagyon köszönöm a linket, kitaláltad a gondolataimat, mert a következő kérdésem az lett volna, hogy vajon milyen jó vízálló táskát vegyek, amibe egyben beletudom (összerakva) a gépet. Köszönöm a szatyros tippet is, ilyenről még nem is hallottam.
*nyirkosságálló
(na jó többet nem javítok, mert ha elkezdem..😄 )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!