Milyen fényképezőgépet javasoltok túrázáshoz, kiránduláshoz?
Még sosem volt fényképező gépem, viszont idén szeretnék többet kirándulni, túrázni. Telefonnal is jó képet tudok csinálni, de azért már az akkumulátorán érzem hogy nem az igazai, meg úgy vagyok vele, inkább egy rendes gépet veszek, mert alapvetően a telefont ritkán használom, csak egy nagyon jó kamera miatt nem vennék drágább kategóriát.
Tudnátok tanácsot adni? Nyilván nem célom fotós minőségű képek készítése, de azért egy korrekt gépre szívesen beáldoznék.
Nagyon nem vagyok képbe az árakkal, de olyan 50-60 ezer körül klassz lenne ha tudnék venni, de olcsóbb is jó, ha van jó minőségű :)
Köszönöm szépen előre is a tippeket, tanácsokat :)
Én árgépen/árukeresőn megnézném a legkedveltebbeket.
50-60-ért felejtsd el...
ennyiért használt szappantartót lehet venni. Azokat ívjuk szappantartónak amik kb akkorák és úgy néznek ki :D a ki zsebrevágható ultrazoom gépeket.
Ezekben általában ugyanakkora érzékelő van mint egy telefonban, csak az obijetív nagyobb és nagyobb a zoomjuk. Közelebb lehet hozni a másik dombtetőn lévő várat, kb ennyivel tudnak többet.
Minimum egy MILC gépet javasolnék De azokat egy utazózoom obival 80-100 alatt nem nagyon kapod meg használtan.
Nekem volt egy Olympus em-10-m, inkább eladtam. Macerás volt még ezt a kis gépet is cipelni túrázáshoz és inkább fotózom a telefonommal. Mondjuk az elég ó minőségá van.
Kevés a keret sajnos... 50-60k ma már egy 5 tagu családnak egy nagybevásárlás nemhogy egy tartós fogyasztási cikk...
Ugyanezmegy a kerékpáros csoportban is... ajánjunk normális bringát ami kibírja 10-20 évig, max 80-ért. 80 ért egy olyan villát nem kapni ami kibírja 10 évig.
Elrobogott mellettünk az ár-gyorsvonat, a fizetéseket meg a lassú tehervonat hozza ami még ki is siklott valahol.... :(
"Telefonnal is jó képet tudok csinálni, de azért már az akkumulátorán érzem hogy nem az igazai"
Vegyél inkább Power bankot. Az olcsó fényképezőgépek akkumulátorjai sem az igaziak. Ha gyűjtöttél még hozzá pénzt, akkor nezhetsz valami olcsó Panasonic vagy Olympus milcet zoom objektívvel. De azokhoz se árt 1-2 pot aksi.
Canon IXUS 190
(+ esetleg egy pót akksi, ha tényleg nagyon sok képet szeretnél csinálni...)
Szerintem egy bridge géppel nem jársz rosszul, ha kifejezetten a tűrafotózás a célod. Erős zoom objektív, nagy mélységélesség a teljes zoomtartományban, és nem kell több obit cipelned magaddal. Ha később kezded érezni a korlátaidat, vagy más témák is érdekelnek, továbbléphetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!