Belépő szintű DSLR fényképező megfelelő lehet családi videók rögzítésére? (otthoni felhasználás, kirándulás, utazás)
Megfogalmazódott bennem az elvárás, hogy jó lenne egy fényképező és egy kamera is. Nézegetem a Nikon D3300 (18-55) fényképezőt. (erre a célra szánt keretem kb. eddig tart, 140e). Néztem, hogy páran fényképezővel készítenek videót és úgy gondoltam, hogy akkor inkább 1 eszközbe ruháznék be.
Nem ismerem a gépeket és nem találtam semmit arról, hogy pl. milyen hangot rögzítenek alapból a beépített mikrofonnal mennyire lehet megfelelő, továbbá van e benne optikai képstabilizátor (laikus amatőr vagyok ezen a téren).
Köszi de Canon 70D, objektívvel 350-400e írtam, hogy belépő szintek között nézegetek, 140-150e van erre a célra.
Nincs szülségem 500e gépre, nem vagyok profi dísznek meg drága.
Igaz, bocs tisztelt kérdező, profi gépre gondoltam, és Te egy egyszerűbbet.
Én a mobilom használom erre, az is elég profi képeket csinál.
Nálam a profi gép amibe szerelmes vagyok.
A Canon és a Nikon.
Csak sajnos ellopták a szuper Canonom.
Így most két egyszerű, de elég jó képeket készítő gépet használok.
Szerényebbek, de totál éles képeket csinálnak.
Kompaktak, nem DSLR-ek.
Bocsi, kihagytam, hogy olcsóbbat szeretnél.
Köszönöm a válaszokat!
A Canon EOS 1300 is néztem csak 1 év garancia kicsit eltolt a Nikon által nyújtott 3 éve felé. (laikusként)
Viszont a másik kérdésemben tudtok segíteni? Videó készítésére mennyire alkalmasak ezek? van hang? / hang minőség elfogadható?
Köszi!
A Canon és a Nikon is nagyon profi videót készít.
A Canonnál ara figyelj, hogy a legjobban sikerültek,
a 3 számjegyűek.
Pl. EOS 560D
De az nem olcsó.
Nekem az 240e.-be került az összes optikával, szatyrostól és vakustól amit elloptak.
Neked valószínű Automata kompakt gép kellene.
Azokkal is lehet jó képeket csinálni, ha jól állítod be az opciójukat a menüben.
Akkor megúszhatod 45-50-vől.
DE javaslom, egy fotó szakkört ne hagyj ki.
Akkor a kompakt géppel is elég profi képeket tudsz makrózni, vagy fotózni.
A fotózás az egy tudomány, megér egy iskolát.
Legalább alapismeretekből.
Zár rekesznyílás, fókusz,ISO, fény és fehér egyensúly, vaku használat, stb, egy jó kép szakma. Nem csak úgy össze-vissza nyomkodjuk a gombokat, hátha sikerül.
(amit írtam is, hogy ellopták).
Köszönöm!
Kompakt gépek nem annyira nyerték el a tetszésemet volt minden féle, panasonic, Nikon, Sony,... Nikon 3 év után meghalt az objektív motorikája, Sony nagyon kicsi nagyon kompakt nem is tudom merre van, panasonic bírta legtovább szinte elsők közt vettem 10+éve de kinőttem. Volt egy kölcsön Fuji bridge az nagyon gáz volt 1 hétig volt nálam nyaraláson de nem volt okés.
150 tényleg a plafon erre a sztorira részemről, fotós iskolába meg már nem az én világom... az egész történet abból indult, hogy kellene venni fényképezőt meg videó kamerát is és szeretném megúszni 1 eszközzel ezt a műveletet, hogy a családi eseményeket az utókornak el tudjam tenni.
Nem hiszem, hogy több objektívet fogok venni / hordani hozzá, egy 18-55 el vagy 105 el elleszek... ennyire nem vagyok "fotós beállottság" tényleg pusztán praktikus használati eszköznek szeretném, ami 1 magában mindenre jó lehet még ha nem is tökéletes az én felvételeimet nem szakértők fogják elemezni, nem akarok Robert Capa lenni.
A Lumix G6 ugyanakkora felbontást tud videóban mint a belépő dsrlek, fényképezésben ellenben kevesebbet, viszont egy sokkal nagyobb tudású gép. Ráadásul 50 kép/sec-os képfrekvenciával rögzít.
Jó minőségű szetereó beépített mikrofonnal rendelkezik.
Külső mikrofont viszont horror áron vehetsz hozzá.
Érdemes megnézni mit tud...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!