Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Kezdő fényképező ilyen célra?

Kezdő fényképező ilyen célra?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Új hobbinak kitaláltam hogy heti egyszer elmennék fotókat csinálni. Nem nagyon foglalkoztam még ezzel a témával. Annyit tudok hogy több fajta fényképez van. Van olyan amiben az objektívet is cserélgetni szokták attól függően milyen helyre kell ez a nagyon profi szint. Van az amin csak alap beállítások vannak és nagyjából ennyi mint egy telefon ez a kezdő szint. Nekem pedig egy olyan kéne amin lehet állítgatni,finomítgatni dolgokat de azért viszonylag egyszerű belejönni. Ilyen alsó közép vagy csak szimplán közép kategóriás cucc. Mint mondtam ez nekem csak hobbi. Nem akarok ebből élni,nem akarok profi lenni csak heti egyszer kimenni és fényképezgetni. Ehhez kéne valami tipp hogy milyen gépet vegyek. Jó nekem a használt is. Ha tudtok jó ár-érték arányút amint érdemes tanulgatni azt küldjétek már be légyszives. Köszönöm.
2021. ápr. 27. 19:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Ilyenkor mindenki azt szokta kérdezni, hogy mennyi lóvé van rá?
2021. ápr. 27. 20:33
 2/8 anonim ***** válasza:
Bármelyik dslr megfelel a felsorolt célra.
2021. ápr. 27. 20:55
 3/8 anonim ***** válasza:
Kérdés valóban a keret, plusz azért jó lenne behatárolni, mégis mi mindent szeretnél főleg fotózni. Hegyeket, közeli hangyákat, csillagokat, portrét, sportot, madarat a messzi ágon...?
2021. ápr. 27. 21:10
 4/8 anonim ***** válasza:

Heti 1x elmenni céltalanul fotózni úgy, hogy nem foglalkoztál a témával?

Ne vegyél még semmit. Ott a telefonod és próbáld azzal. Isot és záridőt azokon os lehet állítani. Rekesz érték állítás pedig az olcsó kompaktoknál csak illúzió.

Ha a 3. Válaszoló kérdését megválaszolod és tényleg gép kell, akkor legalább micro 4/3-os szenzorral szerelt gépet vegyél.

2021. ápr. 28. 00:39
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát igazából minden ami egy erdőben vagy hasonló terepen van. Embereket nem igazán. Legfőképp tájat. Néztem nagyjából milyen árban vannak az átlag gépek. 90k körül láttam. Ha 40-50-be használtan tudnák valami jót vagy esetleg olcsóbban az jó lenne.
2021. ápr. 28. 00:40
 6/8 A kérdező kommentje:
Hát igen hirtelen ötlet, csak most is vannak ezek a nagy bezárások,nem lehet elmenni sehova és ha megint lesz ilyen akkor legalább lesz okom kimenni a szabadba,erdőben talán még maszk nélkül sem büntetnek meg. De ez még elég friss ötlet, lehet 2 hét múlva már nem is fog érdekelni szóval várok még csak érdekelne nagyjából mennyit kéne ráköltenem.
2021. ápr. 28. 00:43
 7/8 anonim ***** válasza:

90k ért ami van azt a telefonod is tudja.

Hacsak nincs szükséged ultra zoomra aminek a képét majd kb 20cmx10cm nagyságban lehet kinagyítani, mert annyira gyenge minőségű ebben a kategóriában.

Szóval jobban jársz ha maradsz a telefonodnál.

2021. ápr. 28. 09:24
 8/8 anonim ***** válasza:

"lehet 2 hét múlva már nem is fog érdekelni" :D

Egy jó megközelítés a "lapos" képzőművészetek tanulmányozása. Festészet, rajz, fotóművészet. 2-3 év befektetett munkával elég jól kinyílik a szemed, az csak hasznodra válik. Persze, csak akkor, ha nem vagy végletesen vak ilyen szempontból, mert arra is van esély.

2021. ápr. 29. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!