Milyen gépet ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Szeretnék elkezdeni fotózni, mert mindig is érdekelt, és azt mondják van érzékem is hozzá. Milyen fényképezőgépet tudnátok ajánlani egy kezdőnek?

2020. nov. 7. 12:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Használt belépő dslr + 2-3 objektív (50mm f1.8, kit 18-55, esetleg valami tele).
2020. nov. 7. 12:21
 2/6 anonim ***** válasza:

Olcsóbb dslr, nem vagyok otthon a tükrös vonalon.

Vagy egy olcsóbb 4/3, vagy apsc milc.

Ha lehet olyan csomagban ami legalább egy fix obijektívet tartalmaz. A zoom objektív mellékes.

2020. nov. 7. 19:53
 3/6 anonim ***** válasza:

érzék jó, ha van, de tanulás nélkül egy ponton túl már semmit nem fog számítani. kezdd azzal, hogy elkezdesz a fotózás alapjainak utána olvasni, aztán nézegesd a gépeket, ha már tudod, hogy mit jelentenek az alapfogalmak, kifejezések, milyen szempontok érdekesek a gépválasztásnál, mi mit jelent, mi mit befolyásol.

azon a szinten, ahol most vagy, szinte teljesen mindegy milyen gépet veszel, mert a mostani igényeidnek meg fog felelni. egy darabig bármilyen gépet tökéletesnek érzel. aztán ha már többet fogsz tudni, több tapasztalatod és igényed lesz, akkor elkezded megismerni a hiányosságait és érezni fogod, hogy jobb gépre van szükséged. viszont, amíg nincs tapasztaltod, mert nem használsz semmilyen gépet, nem fotózol sehogyan, addig azt sem tudhatod, hogy milyenek lesznek majd a szokásaid és igényeid.

egy alap cserélhető objektíves gép kit objektívvel bárkinek jó kezdés lehet, mert elég sok féle dologra jó és szinte bármit meg lehet ismerni vele, aztán pedig lehet apróbb lépésekben fejleszteni, nem kell egyben lecserélni mindent. hogy melyik gyártó, melyik modelle, az szinte teljesen mindegy, főleg eleinte.

talán az egy praktikus szempont lehet, ha ugyanolyan gépet veszel, ami már van valakinek a családban, barátok közt, iskolában, munkahelyen, stb. pláne olyannal, akivel még el is tudsz/akarsz menni együtt fotózni. egyrészt neki már vannak tapasztalatai, segíthet neked, ha valami gond van a gépeddel. illetve tudtok egymásnak segíteni, ha kell egy kölcsön akku, kártya, objektív, valami.

2020. nov. 8. 11:29
 4/6 anonim ***** válasza:

"van érzékem"

Ezek, akik azt mondják, ezek a családtagok. Egy szülőnek a gyermek minden produktuma tehetségről árulkodik. Szóval ezt ne vegyük figyelembe. Ilyent általában akkor már mondanak, ha:

1. az alany feje is meg a lába is rajta van egyszerre a képen

2. a kép kis méretben élesnek tűnik

3. naplemente, faág, macska, hasonló népszerű témák láthatóak

A tapasztalatom az, hogy aki technikában fejlődik, azok fele el is tűnik a képfelrakók táborából. Ezt én már régóta nem értem, mert az egész az kb annyira bonyolult, mint egy autót jól vezetni (jót mondok, a közlekedők nagyobb része nem csinálja jól). De ez az én problémám. Szóval, kérdés, hogy megéri-e kiadni egy fél-kétmilliót (kétmillió alatt az ember hajlamos arra, hogy a gép hiányosságaira fogja a nem kielégítő eredményt, de a kétmillió semmilyen speciális területre nem jó még, azt ne felejtsük el) arra, hogy az ember megbizonyosodjon arról, hogy a teke jobban érdekli, és a bicikliversenyeken sikeresebb.

2020. nov. 8. 12:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Kezdetnek bármi jó, még a telefonod kamerája is.

Amit tudsz vele igaz korlátok közt:

-A képeket megkomponálni és nem csak jéé deszép ezt gyorsan lekapom.

-Gyakorlatban is "játszani" a záridővel. Lehet, hogy a kis szenzor miatt a magasabb iso-n készült képek nagyon zajosak lesznek, de tanulni jó.

-Megtanulhatod, hogy fix gyujtótávolsággal is lehet élni. Sokszor elég a lábzoom is. Ez később nagyon jól jöhet, ha már komolyabban fotózol és fix obikat szeretnél a jó fényerő miatt.

Amit nem tudsz gyakorolni a kis szenzorméret miatt:

-Mélységélesség. A rekesz sajnos a telefon kamerák 99%-ban fix. Egyébként se lenne sok értelme. Lehet, hogy szuper telefonod van pl F/ 1.6 rekesszel, viszont a mélységélesség kb 6X-a lesz a szenzor miatt, azaz a háttérelmosás szinte felejtős.

Ha a mélységélesség/ háttérelmosást is gyakorolni akarod, illetve mégis kellene a zoom, akkor egy legyalább 4/3-os szenzorral ellátott olcsó (akár használt) gépet vegyél.

Ez a van érzékem hozzá és nagyon jó fényképek sztori nekem is ismerős. A cégnél látták a lomtárba ítélt fényképeim egy részét és egyből mondták, hogy hű de jó fotók, nagyon ügyes vagy.

Mondtam nekik, hogy ez az egész megy a kukába, mert sz*rok. De hát miért? Nézzétek meg jobban. Ez ezért, az azért. Utána mondták, hogy 'jaa tényleg'.

A számomra elfogadható képektől meg leesett az álluk. :) Pedig csak egy kezdő fotós vagyok, aki nagyon az elején tart még.

2020. nov. 8. 17:15
 6/6 anonim ***** válasza:
Mennyi lé van rá?
2020. nov. 10. 18:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!