Ha állványról fotózok és bemozdulás nélküli képeket csinálok, elérhető olyan hatás, mint a szenzor shift?
4. vagyok... továbbra sem értem mi a kérdés?
állványról akarsz fotózi, de közben legyen bemozdulva a kép? Vagy mi?
Egyrészt, ennél jobban nem tudom megfogalmazni mit akarok, az állványos, stabis nem én vagyok.
A szenzor eltolás megvan? Kép készítésekor a gép, pixeleket mozdít az érzékelőn és ez által sokszorozódnak a pixelek. A kérdés az, hogy ezt manuálisan meg lehet-e csinálni.
1.Állványon van a gép.
2.10 fotó elkészítése
3.PS-ban ezeket egy rétegbe összeolvasztva több pixelem lesz-e?
"3.PS-ban ezeket egy rétegbe összeolvasztva több pixelem lesz-e?"
nem
az egy másik technológia
A sensor shift az a szenzoros stabilizálás magyarul. Olympus gépeken van ilyen. Fogalmam sincs hogyan akarsz ebből __négyszeres__ felbontást kicsikarni (az összefüggés négyzetes!).
Ugyanakkor létezik ilyen technológia, csak fordítva: Vetített kép esetén rezgetik a képet, így a vászonra eső pixelek __látszólag__ megtöbbszöröződnek. De ez semmiképp sem ugyanolyan, mint egy natív magas felbontás, mert a rezgetés miatt a kép élessége lecsökken. Ha fényképezőgépben lenne ilyen technológia, akkor feltételezem ott is jelentős élességcsökkenést lehetne tapasztalni a rezgetés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!