Rá tudom tenni a Sony E-s objektívjeimet a Nikon DSLR-emre?

Figyelt kérdés
A Nikon obikat mára mind tudom használni a Sony A7-emen, amire váltottam. De vettem az A7-re is két objektívet. Olyan adaptert sosem fognak gyártani, amivel azokat meg a Nikon gépemre tehetném rá? Vagy van olyan?

2021. ápr. 19. 01:33
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Hát kérdező sajnálom... Én a technikai részleteket fejtegettem neked, miért is nincs ilyen adapter, és nem is fognak gyártani. Muszáj belemenni ilyen "mélységekben" (annyira azért nem az), hogy megértsd, miért nem fog menni. Ettől egyszerűbben nem lehet válaszolni rá. És sajnos ha nem látod át, nem érted meg a mikéntjét valaminek, akkor a választ se értheted meg.

Ez olyan mint a matek, muszáj bizonyos trükköket megérteni, hogy megoldd a képletet, anélkül nem és nem fog menni.

Viszont én azon csodálkozom azért, hogy - mint mondod 13 évnyi tapasztalattal a hátad mögött - nagyrészt gondolom keményvonalas DSLR gépeket csattogtatva (sajtófotó, ott azért repkednek az expok), nem találkoztál még ezzel a fogalommal.

Bár az is igaz, a MILC gépek térhódításával lett ez meghatározó (2008-al kezdődően, azaz lassan, lám, pont 13 éve!), mivel azokra lehet mindent IS aggatni, de DSLR-el nem mindig vica-versa a dolog.

De akkor valami fotós végzettséged csak van talán. Vagy hivatásszerűen hogy lehet ezt űzni? Mert én úgy tudtam, kell hozzá. Agyaltam is másfél éve hogy két szakma közül - az okj ismert formájának megszűnte előtt - melyik legyen záróakkordként, végül nem az lett.

Hidd el, nem a levegőbe beszélek, légből kapott hülyeségeket írkálok itt össze.

Mint mondtad is igen, a stílussal volt baj. Ez egy ilyen napom ma, 3 óta fenn vagyok, eleve nem jól aludtam, kettős front meg minden.

Építő jellegű választ akartam, nem az lett belőle.

2021. ápr. 19. 15:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!