Rá tudom tenni a Sony E-s objektívjeimet a Nikon DSLR-emre?

Figyelt kérdés
A Nikon obikat mára mind tudom használni a Sony A7-emen, amire váltottam. De vettem az A7-re is két objektívet. Olyan adaptert sosem fognak gyártani, amivel azokat meg a Nikon gépemre tehetném rá? Vagy van olyan?

2021. ápr. 19. 01:33
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
77%

[link]

Olvasd el. Ugyan ez a helyzet az adapterezgetéssel is. Bár ha van mindkét gyártó objektívjéből miért akarod a konkurens gyártó vázára rakni?

2021. ápr. 19. 01:41
 2/21 A kérdező kommentje:
Köszi. "miért akarod a konkurens gyártó vázára rakni?" - erre a válasz az, hogy "miért ne?" Hobbiból hetente többször is fotózgatok a munka mellett. Ha létezne pár tízezerért ilyen adapter, megvenném, mert érdekelne a gyakorlati tapasztalat. Kíváncsiság.
2021. ápr. 19. 02:01
 3/21 anonim ***** válasza:
23%

Kezdjük ott - nem is értem hogy ha ilyen gépeid vannak, hogy nem tudod - hogy a Sony E kb. az egyik legrövidebb bázistávolságú rendszer a piacon. A Nikon meg az egyik legnagyobb. Ha nem a legnagyobb, a medium format-on kívül...

Nos, ezt hogy akarod összehozni? Makrora talán-talán jó lesz, másra nem... Arra meg ott van akkor egy olcsó Helios...

2021. ápr. 19. 08:03
 4/21 anonim ***** válasza:
50%
3-as: félreértetted szerintem! A kérdező fotós, nem a gyárban dolgozik! Autód van? Remélem minden egyes alkalommal te javítod... Ciki lenne, ha élne Magyarországon olyan ember, aki nem tudná megjavítani pl. ha elromlik a szélvédőfűtés..... Gondolj bele, hogy járnak köztünk ilyenek! Megveszik az autót, tök jól és biztonságosan vezetnek, de elviszik szerelőhöz ha baj van, mert van életük és nem akarnak egyetlen egy szakmát megtanulva azt számonkérni minden érdeklődőn a gyakorikerdesek.hu-n. Szörnyű.
2021. ápr. 19. 11:24
 5/21 anonim ***** válasza:
39%

#4 te miről beszélsz, úgy mégis?

A kérdező kerek perec leírta, hogy adapterrel akarja a Sony E obijait használni Nikon gépeken. Ezen mi félreérteni való van?

Sony E 18mm

Nikon F 46.5mm -> több mint 2.5x-e...

Nincs ilyen adapter és nem is lesz, mert nincs értelme rátenni a rövidebb bázistávolsághoz készült obit a nagyobbéra. Aminek nincs értelme, arra kereslet sincs, ergo nem éri meg gyártani.

Feltételeztem, aki fullframe Sony A7-re befizetett, nem véletlen tette, és van némi fotós előismerete. De ezek szerint csak úri muriról lehet szó, hozzáértés nélkül.

Sorry ha nem értetek egyet, de ez titeket minősít csak... Majd jön valaki aki érti mit akarok mondani, és talán nem leszek a földig pontozva, bár nem mintha érdekelne.

2021. ápr. 19. 11:32
 6/21 A kérdező kommentje:

Ugyan, hagyd.

Itt mindig kioktatás a felütés.

Nem is tudom hogy lehet ezt nem tudni - ennek el kell hangoznia és kérdésekre fenntartott válaszon, ahol segítünk annak aki nem tudja.

Aki ezt nem szokta meg, az nem sűrűn jár ide tanácsért.

A záridő, megfelelő ISO-érték, rekesz beállításához igenis tudni kell mindent, ha lehet egyszer kétszer szét is kell szedni a gépet. Ha nem vagy mérnök alkat, csak használni szeretnéd, az nem elfogadott.

Ettől még köszönöm a válaszokat és a napi lecseszést is, jól esik ez mindig. Előbbit viszont irónia nélkül köszönöm, mert hasznos volt.

2021. ápr. 19. 11:34
 7/21 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező, kioktatónak ható válaszom nem neked szólt konkrétan, hanem azon okosoknak akik lepontoztak. A második válaszomat már méregből írtam, bár igen, írtam a lepontozás nem érdekel. Nem is az, hanem az bosszantott fel, amikor nyilvánvalót írtam le, lehet nem megfelelően.

Ettől még igazság.

Szóval kérdező, ezút kérek elnézést a válaszom fogalmazásmódjára vonatkozóan. A többit természetesen fenntartom, és remélem, tényleg ma is kicsit többet tudsz már.

Érdemes néha csak úgy is olvasgatni a témában. Hidd el, nem bánod meg.

2021. ápr. 19. 11:45
 8/21 anonim ***** válasza:
21%

Hu itt tenyleg valami egyszakmás Józsiról van szó, aki a saját szakmáját kéri számon mindenkin. (3as,5ös) Ha megvettél 500.000-ért egy ilyen eldobható félműanyag vackot, képzeld el ki lehetsz ha 25 milliós BMW-t veszel. Minimum autógyárad van :D :D:D KEKW

AKi mondjuk tényleg ilyen humános beállítottságú annak ne legyen fullframe, arra az engedélyt kiadó Józsiúr csak a legolcsóbb APSc-t engedélyezi ki. Tanuja meg a szakmát, az a kölök, ha én is megtanultam és ezt tudom már 30 éve. mást mondjuk nem tudok, de ez fontos dolog! A képeit már csak ezután nézem meg amiket csinált vele, lehet, hogy ösztönösen jókat csinál de ha ezt nem tudja nem is tudom mit keres a 'szakmában'. SZakma! Enyém is szakma! Nekem ez a szakkkmám

:D

2021. ápr. 19. 11:47
 9/21 anonim ***** válasza:
32%

#8 igen, lehet kissé nyers vagyok, de:

nem fogok nekiállni pl. kutyát tenyészteni úgy, hogy azt se tudom melyik fajtának mi a története, miben jó, mik a "nyűgjei" stb., vagy akár venni 20 hektár földet és uborkatermesztésbe fogni, meg mindenféle gépeket venni sorba, anélkül hogy előképzettségem lenne hozzá.

Én a fotózással is így voltam. Mikor első bridge gépemet megvettem anno, előtte olvasgattam hogy mit tud, és amit tud miért és hogyan kell használni, aztán volt DSLR-em, most MILC gépem van. De a lépcsőn végigmentem. És ettől még csak "kocafotós" vagyok, de már tudogatok azért dolgokat, legalább tudom mit miért és hogyan is akarok fotózni. Legalább saját / családi részre.

Van aki tett már itt fel kérdést, menni akar fotósuliba, elég lesz a fullframe kezdésnek? Elég hát... Verébre ágyúval.

2021. ápr. 19. 12:01
 10/21 anonim ***** válasza:
38%

Elvárod? milyen alapon vársz el itt bármit?

olvasgasson? pont azt teszi éppen, tájékozódik

semmi köze a fotózásnak ezekhez a dolgokhoz, minthogy milyen közel van a hátsó lencsetag a képérzékelőhöz! a blendét és hasonlókat kell tudnia igen, de a Forma1-es pilóta sem maga mondja meg, hogy miért ragad be egy fokozat, bemegy a garázsba és majd megcsináljak azok, akik a műszaki működéshez értenek

de te csak ne várj el semmit, köszi

amúgy is gond, hogy Magyarországon kevés fotóművész van, akinek olyan az agya mint egy festőnek, nem pedig olyan mint egy gépésznek

A kettő eleve nem fér össze, mármint művészet és technikai tudás, ez kétféle embertípus, tudom, hogy Magyaroszágon nem így van és fotószakmai portálokon csak műszaki fejtágítók vannak, de máshol - ahonnan világhírű fotósok is kikerülnek - tényleg el tudják választani ezeket, és nem egyszer totál zajos, elrontott fehéregyensúlyú képeken ámulnak, hogy "amikor a nő kifordult a székről való leszállás közben, pont azzal a kecses mozdulattal nyúlt hátra megigazítani a pólója alját, amit így lehetett tökéletesen elkapni, ahogy a fotós megörökítette"

ahogy Kai W mesterem mondja mindig: ne youtube videokat nézegessetek a fotózásról, hanem fogjátok meg azt a vackot és menjetek KI! próbálgassátok

Aki Capa fotóján azt nézi hogy az eleső katona jobb kezében sajnos bemozdult mozgás közben a puskája, az nem érti a lényeget!

sose lesz egy Capánk sem mondjuk még egyszer a mostani Pixinfo-s, Fotozz.hu-s mentalitással, de mondjuk Capának is Berlinbe kellett menni, hogy az legyen, aki :(

Mi meg cseszegessük a kérdezőt, hogy miért vett műszaki vizsga nélkül gépet :(

2021. ápr. 19. 12:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!