Rá tudom tenni a Sony E-s objektívjeimet a Nikon DSLR-emre?

Figyelt kérdés
A Nikon obikat mára mind tudom használni a Sony A7-emen, amire váltottam. De vettem az A7-re is két objektívet. Olyan adaptert sosem fognak gyártani, amivel azokat meg a Nikon gépemre tehetném rá? Vagy van olyan?

2021. ápr. 19. 01:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
31%

#10 Így is meg lehet közelíteni a dolgot... Ezzel az erővel viszont akkor miért szükséges elvégezni a fotós okj tanfolyamot, ha hivatalosan fotózni akarok? Miért nem végzi helyettem a munkát a gép teljes mértékben? Én csak meglátom a pillanatot, de a gép állítsa ám be magát teljesen! Nem értek hozzá... De a pillanatot meglátom.

Ez nem így működik.

És szerinted Capa teljesen fogalmatlan volt? Hogy tudott olyan képet készíteni, amilyet? Akkoriban kellett még csak igazán tudni a fotózás csínját-bínját...

De kérdem én, hol olvastad egész pontosan, hogy én azt írtam "elvárom"? Mert nem találom...

"amikor a nő kifordult a székről való leszállás közben, pont azzal a kecses mozdulattal nyúlt hátra megigazítani a pólója alját, amit így lehetett tökéletesen elkapni, ahogy a fotós megörökítette"

Na ezen hadd ámuljak én is, linkeld be azt a zajos, rossz WB-ű képet.

2021. ápr. 19. 13:04
 12/21 A kérdező kommentje:

A fotós OKJ az műszaki képzés?

Nem hiszem, de minden szakmában létező ámul rajta, hogy az egyéni vállalkozói kiváltásához fotózási tev.körrel miért kell az OKJ, miközben mondjuk a "videografáláshoz" miért nem? Ne haragudj, hogy azt mondom: ezzel mellélőttél, erről van némi fogalmam, hogy hány megélhetését tekintve is fotós ember gyűlöli ezt a mostani rendszert, amiben kell az a haszontalan OKJ-s papír még annak is, aki 10 éve ezt csinálja.

De szerintem az is a fotózásról szól, nem tanítják meg a különböző rendszerek sajátosságait a Fujitól a Sony-ig.

De én sem értem, hogy a fotózáshoz miért kéne érteni a redőnyzár működését ,teszem azt. Egyszerűen nincs ráhatásod. Érdekes meg minden, becsülendő ha valaki utánaolvas, hátrányodra sem válik, de a fényképezőgépbe nem nyúlsz bele. Az nem egy olyan eszköz, és ezeknek a dolgoknak a működését sem tudod szabályozni a gép funkcióival. Tudhatod, hogy működik, de magam sem látom be, hogy miért adna ez olyan sokat hozzá?

2021. ápr. 19. 13:32
 13/21 anonim ***** válasza:
32%

Nos, te kérdeztél, én válaszoltam a magam módján. Az hogy vannak itt olyanok, akiknek ez nem tetszik (úgy látom neked se) hogy vonatkozik a fizika a fényképezőgépekre is, nem tehetek róla.

Gondolom egyéb műszaki cikket, autót is úgy veszel, vesztek hogy az elsőt leemeled a polcról, jó a' felkiáltással, illetve autót is, ez tetszik, me' formás, azt' kész. Mert minek is tudni néhány paraméterét a veendő, használandó terméknek. Az a mérnökök dolga.

A NEM HIVATÁSOS vadász is csak lő bele világba, megvette az első útjába kerülő üzletben, az első két puskát jobbkéz felől, meg hozzá valami távcsövet, meg töltényt amit adtak hozzá aztán mehet a buli, hogy le tudja lőni a szarvas kicsinyét, az őzet igaz...?

Na mindegy, én itt feladom, nem pazarlom az erőmet tovább sem rád, sem a lepontozás fanokra.

Nyomkodd továbbra is fogalmatlanul a Sony-t, és hibáztasd a világot, meg a mérnököket akik az objektíveket, géprendszereket kitalálták, hogy mennyire sz@rul dolgoztak, hogy pont neked nem találtak ki egy olyan adaptert, ami átírja a fizikát.

2021. ápr. 19. 14:17
 14/21 anonim ***** válasza:
50%

Szándékosan félremagyarázol dolgokat 13-as kötekedő hogy neked legyen igazad. A redőnyzáras példa jó, a fotósok 80%-a ilyen baromságokkal nem foglalkozik, tehát a kötekedő szerint, csak nyomkod fogalmatlanul.

El akarod mosni a fényképezőgép szakszerű használata és a javítása közti határokat. (a fényképezőgép belsejével más szakma foglalkozik, mint a használatával)

A Sony milc-ei eleve olyan újdonságokat hoztak, amiknek még kiforróban vannak a következményei, így mindenki még tanulja. Egy rakás korosabb fotós eleve elveti a használatát, pláne kontárságnak tarja a más rendszerre tervezett obik használatát egy másik rendszer vázain.

Ilyen káosz közepette kezdett el tájékozódni a területtel szintén csak ismerkedő kérdező, de véletlenül pont tudtál valamit és rögtön ezzel nyitottál: "nem is értem hogy ha ilyen gépeid vannak, hogy nem tudod". Azzal, aki így nyit, nem szabad kommunikálni, ignorálni kell.

Hivatalosságról te magad ne beszélj! Magad mondtad, hogy nem vagy hivatásos, tehát a saját érvrendszered szerint meg sem kéne szólalnod. Elvárod a szakma hivatalosságát, és úgy okoskodsz, hogy nincs végzettséged ami szakirányú? Arról beszélsz, hogy ne legyen nem hivatalos vadász, de te lehetsz kocafotós? Mit akartál ezzel az ellentmondó logikával? Persze, hülyeség, mert a fényképezővel nem lehet embert ölni.

Az OKJ tényleg egy rák, mindenki utálja, az elavult képzési modellünket mutatja, amely modell másban sem a tehetséget keresi, hanem a papírt várja el. Az ország egyik rákfenéje ez a gondolkodás.

A Capás példa lehet nem a legjobb mondjuk. Régen a Trabantban is cseréltél gyertyát, mert muszáj volt, de a Teslába inkább ne nyúlj bele ha jót akarsz. Sosem lesz annyi szabadidőd, hogy felérj a szakszervizzel. Ez már egy másik század.

2021. ápr. 19. 14:32
 15/21 anonim ***** válasza:
36%

:D :D

Közben megtaláltam Kai W "A profi fotós 100 parancsolata cikket" :D

Basszus mennyit kerestem... Érdekesebb pontok:

8. Sokkal hasznosabban töltöd az idődet és jobban fejlődsz ha fórumok böngészése helyett kimész a szabadba fotózni.

25. Kevesebbet aggódj a technikán és foglalkozz többet a kompozícióval.

26. Ragasz le minden logót a kamerádon fekete szigetelőszalaggal, legyen a gép minél kevésbé figyelemfelkeltő.

13. Jobb objektívekkel nem feltétlenül fogsz jobb fotókat készíteni.

28. Minél több fotót készítesz annál jobb leszel.

Az lényeg: senki ne hallgasson outsider, technika-kedvelő mackónadrágos hülyegyerekekre, akik kockaként jártak a media marktba, látták, hogy a kamerát is ott árulják és csak ezért kezdte el érdekelni őket az egész.

Ez a gondolkodás tönkretesz mindent! A fotós az művész, nyakába veszi a világot, a mackónadrágos meg bent ül a házban és nyomkodja a kütyüit. Két világ a kettő...

Teljes cikk linkje: [link]

Szerintem kábé a legszerethetőbb, és legismertebb fotós arc a világon :)

Az a lényeg:

2021. ápr. 19. 15:01
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

Az egyébként itt föltűnt bárkinek, hogy a 13-as, aki leszól itt mindenkit, kocafotósnak mondja magát és a családja körében fotózgat?

Szerintem itt csak a frusztrált kisember személyében átvette a nyuszi a vadászpuskát a vadászoktól, akik meg túl komolyan veszik őt.

Mert a többi válaszból meg az jön le, hogy a többieknek tényleg van közük a fotózásnak nem úgy, mint a "szakzseninek".

2021. ápr. 19. 15:15
 17/21 anonim ***** válasza:
39%

#14 Istenem, te meg mindig nem erted mit irtam... ki beszelt itt szerelesrol meg a gep belsejerol?

Ez csupan optika, amit irtam.

Hosszu bazistavolsagu vazra rovidebbre valo obit aggatni nem lesz jo csak macrora, nezz mar ra legalabb b@szod mielott itt visszaokoskodsz. Ahogy Nikonra sincs csak lencses m42 atalakito, amivel van vegtelen fokusz. Anelkul csak macrora meg disznek jo masra nem.

En kocafotos, nem xy fotografi okj-s istencsaszar vagyok de legalabb van ismeretem hozza tudok szolni, nem egybol Sony fullframe-el vagdalkozok, csak mert meno es markas, azt' utana kezdek erdeklodni hogy mi a f@szom is van a kezemben...

Komolyan felqrtad az agyam.

2021. ápr. 19. 15:21
 18/21 anonim ***** válasza:
De tudjatok mit, ti vagytok a helikopterek, es mindenki mas csak kisember. Ja igen, nincs penzem Sony A7-re, Pana GH2-m van...
2021. ápr. 19. 15:23
 19/21 A kérdező kommentje:

"nem xy fotografi okj-s istencsaszar"

Pedig az OKJ-t kérted számon...

Te nem érted szerintem, hogy a "javítás" egy metafora. A gép külső és belső működése nem kapcsolódik úgy össze, mint például: a félamatőr rally-autózásban.

Nem kell értened hozzá. Eleve úgy kezdődik minden fényképezőgép használati utasítása, hogy ne nyúlj a gép belsejéhez. Ettől még elolvashatod, mi van benne, de a fotózás az adott gép felhasználó számára megengedett használatáról szól, nem pedig arról, hogy te elolvasod még az akkumulátor típusának kapcsolási rajzát is.

Én nem háborodtam fel annak az abszurdságán, hogy 13 évnyi sajtórendezvényeken eltöltött idő után egy családi fotóstól tudtam meg, hogy rossz vagyok abban, amit csinálok, de gondold már ezt végig, légyszíves. Egyszerűen a stílussal volt baj. Ez van. Nem hiszem, hogy el tudnád magyarázni, mi szükség volt rá, hogy így szólj hozzám, hogy ezt tudhatnám, meg az tudhatnám. Elég nekem ha a munkáltatóm eldönti , hogy elégedett-e a tevékenységemmel és most nem fogom megkérdezni, hogy te mégis mivel foglalkozol, de sejtem, hogy nem ilyesmivel. Finoman szólva.

2021. ápr. 19. 15:44
 20/21 A kérdező kommentje:

Bár jobban belegondolva felháborodhattam volna rajta, csak tényleg, ha végiggondolom, hogy feltételezhetően kivel társalgok, ekkor ez így valóban nagyon alacsony szint. És nem volna elegáns.

Szerintem keress másik hobbit, nem mindenkinek való minden, csak azért mert megvan hozzá az érdeklődése.

2021. ápr. 19. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!