MILC vagy DSRL?

Figyelt kérdés
Pl. egy jó MILC gép és egy közepes tükörreflexes között latni a különbséget, hogy milyen géppel keszült a kép?

2021. ápr. 16. 05:18
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

vagy még egy 4 Mpixeles szappantartó:

https://www.youtube.com/watch?v=Ux3v16UbceI

2021. ápr. 16. 11:12
 12/27 anonim ***** válasza:

Látom nő a feszültség az országban... hogy már ezen is vitázni kelljen.

Pl.Fuji milc gépek verik némelyik dslr-t jel-zaj arányban a jó irányba természetesen...

[link]

Itt konkrétan a Nikon nyert, de az új Fuji azért szintén jó eredményt ér el szerintem...

2021. ápr. 16. 14:39
 13/27 anonim ***** válasza:
80%

De bazze nem érzitek, mennyire feleslegesek ezek az összehasonlítgatások?

Egy csomó ember nem az alapján fog gépet választani, hogy valamelyik teszten egy tized ponttal többet kapott...

Ha valakinek van nyolc objektívje egy adott dslr-hez, nem fog CSAK AZÉRT váltani milc-re, mert az is tudja ugyanazt... És ha egy tized ponttal jobb egy teszten? És ha mikroszkóp alatt nézve 3%-kal jobb a szenzor jel-zaj aránya? Ezek teljesen életszerűtlen szempontok.

Sokan nem képesek kiemelkedni a saját kis világukból, és szent meggyőződésük, hogy ha nekik valami megfelel, akkor másnak is az lesz a legjobb.

Ennyi erővel a világon összesen négy féle autó lenne, három féle tévé és két mobiltelefon.

Ez lehet, hogy steril, laboratóriumi körülmények között elképzelhető, de az életben nem így működik.

Persze ettől még lehet fröcsögni, hogy hülye aki ezt vesz, majom aki azt, de ez mindössze azt bizonyítja, hogy aki ezt teszi, az szemellenzősebb egy hithű fideszesnél. Pedig az azért nagy szó.

2021. ápr. 16. 15:50
 14/27 anonim ***** válasza:

"Én MILCekről beszéltem"

Dehogy:

"Ehhez képest az elmúlt 10 évben belépő kategóriában is mindenki habzószájjal DSLRt akart venni."

"Párhuzamos világból cseppentél ide?"

Ha tükörbe nézve mondod ezt, minek kell még ide is írni? :D

2021. ápr. 16. 17:12
 15/27 anonim ***** válasza:
33%

Így van!

Mielőtt megszaladt a ló, csak annyiról volt szó, hogy egy átlag felhasználó miért is nem fog semmi különbséget tapasztalni általánosan egy Milc és egy DSLR képminősége között.

Aztán odalyukadtunk ki hogy a MILCek 4 Mpixeles szappantartók... :))))

2021. ápr. 16. 17:16
 16/27 anonim ***** válasza:
53%

Próbáld meg összefüggéseiben értelmezni azt amit írtam és nem kiragadott részletek alapján!

Talán menni fog.

Sajnálom ha megsértettem DSLR önérzetedet de nincs igazad!

2021. ápr. 16. 17:18
 17/27 anonim ***** válasza:

Válaszolva a kérdésre:

" egy jó MILC gép és egy közepes tükörreflexes" gép képe között lehet különbség jó eséllyel a MILC javára!

2021. ápr. 16. 17:23
 18/27 anonim ***** válasza:
0%

"Aztán odalyukadtunk ki hogy a MILCek 4 Mpixeles szappantartók... :)))) "

Dehogy lyukadtunk ki oda. Nem megy az értés? Én arról írtam, hogy a dslr-ek iránti vágy teljes mértékben megindokolt volt. És ami a mai helyzetet illeti, szerintem nyoma nincs annak, hogy lenézném a mai MILC-eket (épp átálltam az RP-re... :D ) Írtam két mondatot, ez alkalom volt két vaskos nemértésre. Mi lett volna, ha egy oldalt írok? :D De van időm ma este, elmagyarázom más szavakkal, ha kell. És még te beszélsz értelmezésről. Ismeretlen vidék ez neked... Hiába, ilyen a net. :D

2021. ápr. 16. 17:35
 19/27 anonim ***** válasza:
72%

a filmes gépeknél nem volt más megoldás, hogy az objektíven keresztül láthass képet a keresőben, csak a tükrös megoldás. a korai digitális gépeknél még nem volt elég fejlett az érzékelő technológia, hogy kellően gyors és pontos élesség állítást tudjanak megoldani az élőkép közvetítés és fotózás mellett is - illetve a tükrös megoldás már készen volt a filmes korszakból, csak be kellett építeni a digitális érzékelőt a film helyére. továbbá a keresők LCD képernyőinek minősége is sokáig elég gyatra volt.

mára már a jobb gépekben képesek elég jól megoldani a kereső minőségét és az érzékelők élesség állítását is. persze az olcsóbb gépekben még mindig spórolnak a technológiával és a szolgáltatásokkal is, hiszen a drágábbakat is el kell valami többlet szolgáltatással adni.

ma már leginkább egyéni igényszint, ízlés és megszokások kérdése, hogy a MILC-ek tudása megfelel-e valakinek, vagy sem. egyre kevésbé technológiai, minőségbelik kérdés.

2021. ápr. 17. 17:55
 20/27 anonim ***** válasza:
61%
#19 hálát adok az égnek, végre valaki összefoglalta tömören röviden, szakmailag :)
2021. ápr. 17. 19:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!