Miért nem fókuszál automatikusan a fényképezőgépem?
Először is leszögezem, hogy egyáltalán nem értek a fényképezőgépekhez!:(
Van egy Nikon D3100-as fényképezőgépem, oldalt automatára van váltva, sőt , full automatára állítottam mindent, így sem fókuszál magától a gép CSAKIS kizárólag abban az esetben, ha a képet átteszem a képernyőjére. Tehát nem bele kell nézni, és úgy látom, hanem már eleve a képernyőjén van a kép , és úgy fotózok. Ezzel az a baj, hogy így meg kb semmiféle beállítást nem fogad be... Elromlott, vagy én állítottam rajta el valamit?!
Több lehetőség is van, mivel nem derül ki a leírásból, melyikről van szó:
a) Fókuszálni fókuszál, de nem talál fókuszt, csak live view-ban. Ez gyaníthatóan szenzorhiba. Live view-ban azért talál fókuszt, mert ott tisztán szoftveres módon fókuszál, míg keresőben a tüköraknában lévő szenzorokra támaszkodik a váz.
b) Magától csak akkor fókuszál a váz, ha folyamatos fókusz módba van kapcsolva (AF-C vagy AF-A) és félig lenyomva tartják az expo gombot.
c) A fókuszálás át lett állítva back button-ra. Próbáld ki, hogy fókuszál-e, ha lenyomod az AF-E/AF-L gombot a váz hátoldalán. Mondjuk szerintem nem ez lesz, mert úgy tudom, hogy live view-ra is érvényes ez a beállítás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!