Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért nem fókuszál automatikus...

Miért nem fókuszál automatikusan a fényképezőgépem?

Figyelt kérdés

Először is leszögezem, hogy egyáltalán nem értek a fényképezőgépekhez!:(

Van egy Nikon D3100-as fényképezőgépem, oldalt automatára van váltva, sőt , full automatára állítottam mindent, így sem fókuszál magától a gép CSAKIS kizárólag abban az esetben, ha a képet átteszem a képernyőjére. Tehát nem bele kell nézni, és úgy látom, hanem már eleve a képernyőjén van a kép , és úgy fotózok. Ezzel az a baj, hogy így meg kb semmiféle beállítást nem fogad be... Elromlott, vagy én állítottam rajta el valamit?!

2021. febr. 5. 16:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Több lehetőség is van, mivel nem derül ki a leírásból, melyikről van szó:

a) Fókuszálni fókuszál, de nem talál fókuszt, csak live view-ban. Ez gyaníthatóan szenzorhiba. Live view-ban azért talál fókuszt, mert ott tisztán szoftveres módon fókuszál, míg keresőben a tüköraknában lévő szenzorokra támaszkodik a váz.

b) Magától csak akkor fókuszál a váz, ha folyamatos fókusz módba van kapcsolva (AF-C vagy AF-A) és félig lenyomva tartják az expo gombot.

c) A fókuszálás át lett állítva back button-ra. Próbáld ki, hogy fókuszál-e, ha lenyomod az AF-E/AF-L gombot a váz hátoldalán. Mondjuk szerintem nem ez lesz, mert úgy tudom, hogy live view-ra is érvényes ez a beállítás.

2021. febr. 5. 16:50
 2/4 A kérdező kommentje:
Mikor belemegyek a menübe, ott az AF-area mode-ra, két választás van : Viewfinder és a Live view, nos ebből csak a live viewet tudom kiválasztani, ugyanis a viewfinder szürke, ha rámegyek ezt írja: this option is not avaiilable with current settings. Ellenben bármelyik előre felkínált beállításra megyek (fent pl portré, tájkép stb) egyiknél sem lehet ezt a funkciót kiválasztani. Ez esetben szenzorhiba? Mit lehet ezzel kezdeni?
2021. febr. 5. 17:13
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ez azt jelenti, hogy a beállítás nem érhető el, mert valami más nem engedi. Azt hiszem area mode csak AF-A vagy AF-C állásban érhető el, de nincs előttem Nikon váz, hogy rá tudjak nézni. Esetleg az üzemmód tárcsát érdemes tekergetni, ha így sem adja be.
2021. febr. 5. 17:46
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!! Sikerült végül :)))
2021. febr. 9. 09:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!