Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Egy átlag manuál obi esetén,...

Egy átlag manuál obi esetén, a bajonettet le lehet csavarozni úgy, hogy az objektív maradék szerkezete nem kezd el szétesni?

Figyelt kérdés
Tehát le tudom szedni, úgy hogy csak vissza teszem és kész, vagy esetleg ott már vigyázni kell arra, hogy mi potyog ki belőle...
2020. dec. 28. 16:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem fog szétesni apró darabokra. Esetleg a blendebeugrasztóra kell figyelni.
2020. dec. 28. 19:16
 12/16 anonim ***** válasza:
Csináltál már ilyet? Vagy legalább láttál már szétszedett objektívet? Élőben, nem videón meg képeken... Ha nem én nem kezdenék bele. Vagy csak akkor ha van szaksegítség a közelben... Milyen objektívről van szó? Kicsi kínai barátaink már gyártanak közgyűrűket.
2020. dec. 28. 19:56
 13/16 anonim ***** válasza:
(ha senki nem kezd bele néha olyanba, amit még nem csinált, akkor még most is pislognánk kifelé a barlangból...)
2020. dec. 28. 20:28
 14/16 A kérdező kommentje:

Az objektívről és annak bajonettjéről van szó ahogyan azt a kérdésben is írtam

Nem láttam még 1mm-es kínai közgyűrűt de még japánt sem!

Ott a pont

Egyébként végig gondoltam és tök egyszerűen meg lehet oldani, de a bajonettet sajna le kell hozzá csavarozni.

2020. dec. 29. 09:15
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszi a videós ötletet, megnéztem a Tube-on.

Egyszerűbb lesz ez a beépített közgyűrű, mint gondoltam

2020. dec. 29. 09:21
 16/16 gbenyov ***** válasza:

1. Ha csak egy kicsivel kellene közelebb menned (pl. 1mm) akkor (nyugodtan) levéve a bajonettet, megengedi-e a vezetékezés, hogy készíts egy 1mm-es távtartó gyűrűt?

2. Azt láttad, hogy csak vastagabb macro gyűrűket (pl. 13mm-es) lehet kapni.

3. DE AZ IGAZI közel makrózás a FORDÍTÓ GYŰRŰVEL oldható meg!

2021. ápr. 3. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!