Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen átalakitó adapter kell...

Milyen átalakitó adapter kell egy canon 600d vázra, egy nikon 1 bajonettes optikához. Forditva is érdekel. Af?

Figyelt kérdés

Mi a pontos neve,(ahogy rá lehet keresni) ezekre a csatlakozó típusokra.

Jól láttam a Google be hogy nikon 1 bajonett a m42? A canon meg ef ? Vagy teljesen hülyeséget hord össze a kereső?

Egyébként erre azért van szükség mert a canonhoz kis látó szögű objektív van, a nikonomhoz meg egy 11 mm es. Fordítva pedig azért érdekes, mert a canonhoz ami van az egy f1.8 as 50mm .

Igazából hallottam wide angle előtét lencsékről ezek jók? érdemesebb e ? Ha igen abból milyet érdemes egy 52 mm objektívre? Mi az ami meg közelíti a 11mm gyújto távolságból elérhető látószöget?

Ott a minél kisebb szorzó a jó, jól gondolom?

Belső tér videóhoz kell, és az 1.8 50mm nek túl kicsi a látó szöge. A nikonnak jó, de ott meg a fény erő a kevés.

2017. ápr. 6. 14:00
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem fog menni, mert a Nikonnál sokkal közelebb van az objektív az érzékelőhöz.

Az előtétlencsékhez nem értek, de talán megfelelhet egy jobb példány a célnak. Meg talán valaki többet tud erről a témáról.

2017. ápr. 7. 15:45
 2/4 anonim ***** válasza:

Ami a wide angle előtéteket illeti, azok általában nem valami híres minőségűek (magyarabbul: észrevehető minőségromlást okoznak), de egyébként rajtuk van a szorzószám, amivel az eredeti gyútávot szorozni kell.

52-ből 11 sosem lesz, legfeljebb halszem előtéttel. Bár én kételkedem abban, hogy az 52 mm az gyújtótávolság lenne, nem kevered a szűrőmenet méretével?

2017. ápr. 9. 10:35
 3/4 A kérdező kommentje:

nem irtam hogy 50 mm az optika a 52 minémétert irtam a szürőméretre hogy ahhoz milyen előtét lencse jó, ugye a milyen előtét lencse mréethez gondolkodm azért irtam az 52 őt. AMúgy köszi a válaszokat.

Kipróbáltam egy macros és wide angle lencsét, egész jó. polaroid ugyan, de a célnak megfelel, bár valóban nem lett sokkal nagyobb de ha azt nézed, hogy 50 mm plusz a macro és a wide angle hosszát összeadod még igy is nagoybb a látószöge mint az eredeti 50 mm, a minőségben nem látok rontás, csak nehezebb elkapni a jó fokuszt (hosszab idő, de meg csinálja) és ez azért is volt jó, mert macrot is adott egyben :)

2017. ápr. 10. 18:32
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez egy jó hír, hogy találtál olyant, ami megfelel.
2017. ápr. 10. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!