Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Állvány vásárlás előtt állok....

Állvány vásárlás előtt állok. Egyáltalán nem értek az állványokhoz. Milyet érdemes vennem?

Figyelt kérdés

Fontos lenne: Megfordítható középoszlop, mert makrot is szoktam fotózni

Max terhelhetőség: min. 1 kg

gömbfej

2020. dec. 27. 03:51
 1/5 anonim ***** válasza:
67%

Hát akkor ilyet lenne érdemes venned.

Az az 1 kg elírás? Mivel fotózol, A4-es papírlappal?

Nem fogok neked márkát / modellt írni, mert annyi van a piacon, hogy bűn lenne egyet kiemelni - ráadásul nem írtad, árban meddig mehetünk el.

Inkább pár ötlet még:

Érdemes a hama és hasonló budget márkákat elkerülni, hosszú távon nem kifizetődőek.

Célszerű valamilyen gyorscseretalp-rendszer mellett elkötelezni magad, minél népszerűbb, annál jobb eséllyel kapsz majd ebayen utángyártott talpat tized áron. Ha komolyan makrózol, kelleni fog a különböző sínekhez.

Érdemes figyelembe venni a hordozhatóságot: egy egész napos túrán az ember megérez minden grammot, egy könnyű állvány életet menthet. Főleg, ha kicsire összecsukható...

És most menj fel az amazonra, keress rá a tripodokra, szűkítsd le a keresést a feltételeid, elvárásaid alapján, és máris megvan, miből válogathatsz.

2020. dec. 27. 09:23
 2/5 anonim ***** válasza:
78%

első jó tippeket írt. a kis súly és méret szerintem is NAGYON fontos. régebben volt több féle nagyobb állványom is, de "cipelje a fene" felkiáltással soha nem vittem magammal, így nem is használtam. akkor meg minek?

mióta van kicsire összecsukható és viszonylag könnyű, azt legalább elviszem. de a viszonylag könnyű is sokszor baromi sok. mindig lehetne még kisebb és könnyebb...

nekem most egy MePhoto Air van. nem egy igazán komoly darab. valószínűleg első inkább a Hama és társai közé sorolná, de nekem többnyire elég, amit nyújt. a súlya azért lehetne kisebb.

2020. dec. 28. 14:38
 3/5 anonim ***** válasza:
67%

Osztom az első tanácsait.

Én Rollei C5i-t használok, bár én ritkán. Egész jó állvány, nem a legstabilabb, de amíg nem 3kg-s objektívekkel meg nagy géppel dolgozol addig kezdésnek jó.

2020. dec. 28. 20:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Nagyon nem mindegy, hol, mire használnád. Lehet, hogy itt az a népszerűbb, ami kicsi, könnyű és mindenhová befér, de én azt preferálom, ami nehezebb, így stabilan áll és terhelhető. (Igen, még mindig fényképezőgép állványokról beszélünk ;) )

A különbség az, hogy én általában stúdióban penészedek, lassabb, de precíz munkát végzek, amihez szükséges a nagyobb, stabilabb állvány, fogaskerekes állványfejjel (sokszor T-re kihajtva, nehezékkel).

A kollégák meg feltételezik rólad, hogy terepre hurcolnál magaddal az állványodat.

Az 1 kg terhelhetőség a leírásodban engem is zavar. Az kb. semmi.

2020. dec. 31. 13:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Azért az egy kilóból sejthetjük, hogy nem nagyon lesz ott szükség masszív, földrengés- és hurrikánbiztos professzionélis állványokra...
2020. dec. 31. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!