Állvány vásárlás előtt állok. Egyáltalán nem értek az állványokhoz. Milyet érdemes vennem?
Fontos lenne: Megfordítható középoszlop, mert makrot is szoktam fotózni
Max terhelhetőség: min. 1 kg
gömbfej
Hát akkor ilyet lenne érdemes venned.
Az az 1 kg elírás? Mivel fotózol, A4-es papírlappal?
Nem fogok neked márkát / modellt írni, mert annyi van a piacon, hogy bűn lenne egyet kiemelni - ráadásul nem írtad, árban meddig mehetünk el.
Inkább pár ötlet még:
Érdemes a hama és hasonló budget márkákat elkerülni, hosszú távon nem kifizetődőek.
Célszerű valamilyen gyorscseretalp-rendszer mellett elkötelezni magad, minél népszerűbb, annál jobb eséllyel kapsz majd ebayen utángyártott talpat tized áron. Ha komolyan makrózol, kelleni fog a különböző sínekhez.
Érdemes figyelembe venni a hordozhatóságot: egy egész napos túrán az ember megérez minden grammot, egy könnyű állvány életet menthet. Főleg, ha kicsire összecsukható...
És most menj fel az amazonra, keress rá a tripodokra, szűkítsd le a keresést a feltételeid, elvárásaid alapján, és máris megvan, miből válogathatsz.
első jó tippeket írt. a kis súly és méret szerintem is NAGYON fontos. régebben volt több féle nagyobb állványom is, de "cipelje a fene" felkiáltással soha nem vittem magammal, így nem is használtam. akkor meg minek?
mióta van kicsire összecsukható és viszonylag könnyű, azt legalább elviszem. de a viszonylag könnyű is sokszor baromi sok. mindig lehetne még kisebb és könnyebb...
nekem most egy MePhoto Air van. nem egy igazán komoly darab. valószínűleg első inkább a Hama és társai közé sorolná, de nekem többnyire elég, amit nyújt. a súlya azért lehetne kisebb.
Osztom az első tanácsait.
Én Rollei C5i-t használok, bár én ritkán. Egész jó állvány, nem a legstabilabb, de amíg nem 3kg-s objektívekkel meg nagy géppel dolgozol addig kezdésnek jó.
Nagyon nem mindegy, hol, mire használnád. Lehet, hogy itt az a népszerűbb, ami kicsi, könnyű és mindenhová befér, de én azt preferálom, ami nehezebb, így stabilan áll és terhelhető. (Igen, még mindig fényképezőgép állványokról beszélünk ;) )
A különbség az, hogy én általában stúdióban penészedek, lassabb, de precíz munkát végzek, amihez szükséges a nagyobb, stabilabb állvány, fogaskerekes állványfejjel (sokszor T-re kihajtva, nehezékkel).
A kollégák meg feltételezik rólad, hogy terepre hurcolnál magaddal az állványodat.
Az 1 kg terhelhetőség a leírásodban engem is zavar. Az kb. semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!