Új fényképezőgép vásárlásánál mik azok a dolgok amik árulkodnak arról, hogy a doboz már ki volt bontva? Esetleg használva is volt?
Bármi.
Ha úgy gondolod hogy te újat rendeltél és nem újat kaptál, akkor visszaküldöd a neten rendelt cuccot az átvételtől számított 14 napon belül.
Ez nem #1-nek szól, de sokan félreértelmezik: a 14 napos elállás is csak bontatlan csomagolásra vonatkozik.
Nem fényképezőgépet, asztalt vettem idén, egy barátom segített a szállításban és az összeszerelésben. Neki rögtön gyanús volt, hogy a dobozát barna dobozragasztóval ragasztották körbe, ami nem jellemző a gyári csomagolásokra, de akkor még nem foglalkoztunk vele. Csak az összerakás után derült ki, hogy hiányzik a fiók eleje (amit azóta se kaptunk meg se a bolttól, se a gyártótól, de szerencsére asztalos barátról van szó, barkácsolt nekem egyet :D).
Törvényellenes vagy sem, sajnos előfordulhat bárhol. A jobb helyeken a bontott termékeket eleve, mint bontott/újracsomagolt termékekként árulják.
"sokan félreértelmezik: a 14 napos elállás is csak bontatlan csomagolásra vonatkozik."
Ez nem igaz, semmivel nem tudod alátámasztani. Az elállás logikája pont az, hogy kipróbálod a ketyerét és visszaküldheted (mert nem tudtad a boltban személyesen kipróbálni)
"#5: hopsz, rákerestem, és tényleg csak ..."
Az a baj hogy mások is így költenek legendákat, és hivatkoznak rá hogy a gyakorin ezt mondták. :)
Pl. a haverom azzal keresett meg, hogy hol vehetne mű cigarettát, mert a dohányzáshoz le lehet venni a maszkot. Amikor hülyén néztem rá, akkor folytatta, hogy maszkban nem lehet dohányozni.
Aztán megkérdeztem hogy melyik kötelező, a maszkviselés, vagy a dohányzás?
Ennél a pontnál esett gondolkodóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!