Mire kell figyelni egy belépő szintű DSLR fényképezőgép vásárlásakor? Mely tulajdonságok a legfontosabbak?
Egyszerűsítve a kérdést, többet nyújt egy kedzőnek a szárnypróbálgatásaihoz az alábbi Nikon és ha igen, miben?
Köszönöm a válaszokat!
A kettő gép hasonló kategória, mindkettő teljesen jó kezdőnek, az objektív nagyon más. A Canon objektívja átlagos kit objektív, amely lefedi a leggyakrabban használt gyújtótávolságokat az enyhe széleslátótól az enyhe tele/portré látószögig. Míg a Nikonhoz adott objektív egy fix, azaz zoom nélküli objektív, ellenben fényerős, azaz nagy a legnagyobb rekeszértéke, azaz rosszabb fényviszonyok között, kisebb mélységélességgel (pl. elmosottott háttér) lehet vele fotózni. A véleményem az, hogy kezdő objektívnak jobb a Canoné, még ha ez a fényerős Nikon jobb objektív is. Mert később igényeid szerint olyan obit veszel, amilyet akarsz, a 18-55 meg sokkal általánosabb.
Szóval szerintem inkább a 2000D kitet vegyed, de ne azt, hanem ezt:
Ugyanis az általad linkelt kitben nem stabilizátoros az objektív. A stabilizátor arra jó, hogy kompenzálja a kezed mozgását, ez azonos körülmények között hosszabb záridőt tesz lehetővé, azonos záridővel kisebb eséllyel mozogsz bele. Ez többet ér, mint a táska, táskát amúgy találsz egészen jókat 5 ezer Ft körül.
Értem. Ajádékba fogom vásárolni és olyan sztorival nem akarok találkozni, hogy ezzel elmegy a gyerek egy tanfolyamra és ott mikor tanulnak, akkor valamire nem lesz képes a gép amit épp próbálnak elsajátítani pl. egy hiányzó funkció miatt. Én nem nagyon értek hozzá, csak olyanra gondolok, hogy portré, makró, és tájfotózáshoz más kell, és különböző zársebességeket, ISO értékeket állítanak. Tehát nem szeretném hallani a csalódottságot, hogy "hát ezt meg azt a feladatot nem tudtam elvégezni bizonyos funkciók szűk állítási tartománya miatt" stb.
Ha ez nem fordulhat elő egy kezdő, vagy kissé haladóbb tanfolyamon, akkor nyugodtan vásárolom meg.
Még egy kérdés. A 4-es által ajánlott gép leírásában ki van húzva a manuális fókusz tuladonság.
Arra nem lenne mégis szükség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!