Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Egy fényképezőgépbe mennyire...

Egy fényképezőgépbe mennyire jó az utángyártott akksi?

Figyelt kérdés

Találtam a gépembe való utángyártott akksit, viszont néhányan azt írják véleményként, hogy nem működik. Ugyanakkor olyan is van, aki azt írja, hogy nagyon jól működik.

Mennyire ajánlott ilyen akksit vásárolni?

A gépnek mennyire tesz (vagy nem tesz) jót?

2020. dec. 3. 20:16
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nos, főként én nem egy-egy típusú akksira gondoltam irányítani a kérdést. Engem az érdekel, hogy általánosságban mennyire megbízhatóak.
2020. dec. 4. 11:56
 12/15 anonim ***** válasza:
Általánosságban egyértelműen kijelenthető, hogy többé-kevésbé.
2020. dec. 4. 12:21
 13/15 anonim ***** válasza:
Az olcsóbbsk kibírnak pár évet a drágábbak többet is.
2020. dec. 4. 12:39
 14/15 anonim ***** válasza:

nagy a szórás. találkoztam már utángyártott akksival, ami jobb volt a gyárinál. találkoztam olyannal, ami még csak bele se ment rendesen, vagy beleszorult és alig lehetett kibányászni belőle. a kettő között meg vannak olyanok, amik elfogadhatóan működnek, kisebb vagy nagyobb hiányosságokkal. pl. sok utángyártott akksiban nincs meg az a chip, amiből a gép kiolvassa az akku töltöttségét, így míg a gyári akkunál látod, hogy még 40% van, az utángyárott azt mutatja, hogy tele van, aztán egyszer csak kikapcsol, hogy lemerült.

vagy például nagyon sok olyan utángyártott akksi van, amit csak a saját utángyártott töltőjében lehet tölteni, a gyári töltőben nem.

ahogy már #1 is írta, nagyon függ attól, hogy milyen a gép típusa, meg hogy milyen márkájú (vagy mennyire márkátlan) utángyártott akksival foglalkozol.

az utángyártott akksik ugyanúgy tömeggyártásban készülnek, ahogyan a gyáriak is. egy gépsor legyárt 1 millió darabot x idő alatt. a gyári azért drága, mert megvizsgálják őket, hogy sikerültek és csak azt adják ki, ami jól sikerült, de kifizettetik veled a gyártás során keletkező selejtet is.

az utángyártott akkuk ugyanolyan (vagy a rossz nyelvek szerint akár ugyanazon) a gépsoron készülnek, csak kevésbé válogatnak a selejt között, így olcsóbban kapod meg, csak nagyobb az esélye annak is, hogy pont vacakot fogsz majd ki belőle, mert hiányzik a selejtezés, hogy a hibásakat kiszedjék.

minél olcsóbb, márkátlanabb utángyártott akksik közt válogatsz, annál fokozottabban igazak a spórolásból eredő kockázati tényezők is.

2020. dec. 4. 13:20
 15/15 A kérdező kommentje:

[link]

Ő például mennyire elfogadható? Tapasztalatok? (77D)

2020. dec. 4. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!