Ha veszek egy szkennert, azzal jobb minőségű lesz a régi fotó is?

Figyelt kérdés
Vannak régi képek, és csak úgy tudom feltenni a gépre, ha előtte lefotózom, viszont így nem az igazi, nem teljesen ugyanazt adja vissza, mint az eredeti. De szkennerrel, úgy tudom ez lehetséges? Vannak letöltendő szkenner programok is,ahogy néztem, de gondolom, ahhoz mindenképpen kell vennem egy szkenner gépet is?
2020. szept. 7. 10:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal jobb lesz a scanelt kép, mint a fotó, mert nem lesz geometriai torzítás és bemozdulás sem.
2020. szept. 7. 10:44
 2/5 anonim ***** válasza:
83%

kérdés milyen szkennert veszel. ha valami olcsót akkor nem biztos, hogy sokkal jobb lesz.

Rögzítsd a fényképezőgépet állványon, a fényképet meg tedd egy üveglap alá hogy teljesen simuljon ki.

és jó be kell világítani.

2020. szept. 7. 11:05
 3/5 anonim ***** válasza:
94%

"kérdés milyen szkennert veszel. ha valami olcsót akkor nem biztos, hogy sokkal jobb lesz."

A legegyszerűbb síkágyas szkennerrel is nagyságrendekkel jobb képet készít a kérdező mint a rendelkezésére álló fényképezőgéppel. A repró egy külön szakma, speciális felszereléssel, otthon ezt egy amatőr nem tudja elfogadhatóan megoldani.

"Rögzítsd a fényképezőgépet állványon, a fényképet meg tedd egy üveglap alá hogy teljesen simuljon ki. és jó be kell világítani."

Otthoni körülmények között nem fogja tudni tökéletesen merőlegesre beállítani, így mindig lesz egy enyhe torzulás, ehhez jön az objektív tökéletlensége, még a legkomolyabb objektívek is torzítanak, lágyulnak a sarkok felé, de gyanítom hogy a kérdező nem milliós fotósfelszereléssel bíbelődik otthon.

Mindezek helyett egy olcsó multifunkciós printer kerül húszezerbe újonnan, és van egy minimum 600 dpi-s szkennere, amivel kvázi tökéletes képeket tud készíteni azonnal, és még külön szoftver sem kell hozzá, mert adják a készülékhez.

2020. szept. 7. 11:20
 4/5 anonim ***** válasza:

Igazából egy photo scannerrel csodákat lehet tenni otthon is s nem kellenek profi cuccok, mint hülítenek;)

Részemről e téren találtam megfelelőt, amely nem csak a fényképeket, hanem a régi negatívokat is digitális fényképpé tette 24x36-ost, meg még a régi "james bond negatívokat" is:))

[link]

A v370-et tudom ajánlani, de durván felszaladt az ára mára:

[link] /perfection-v370-photo

Nagyíthatsz 6..10Mp...stb-ig, színkorrekciót is végezhetsz...stb, de utána még egy külön szerkesztővel is igazíthatsz a scannelt fotón.

Ha egy fotót élesen készítettek egykor, akkor vetekszik a mai digitális képek minőségével scannelve fotóról vagy negatívról.

2020. szept. 7. 19:12
 5/5 anonim ***** válasza:
0%
Jó telefon + egy jó scanner app (pl Tap Scanner) csodákra képes. De tényleg.
2020. szept. 7. 22:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!