DSLR kamera csereje. Megéri?

Figyelt kérdés
Azon gondolkodtam,hogy lecserelem a Nikon d3300 fenykepezomet egy Sony A6000 - as tipusra. Erdemes lenne e valtani? Ami elsosorban szempont, hogy ha kirandulni megyunk,ne kelljen mar egy plusz, effektive nagy taskat vinnem magammal.
2020. júl. 26. 12:58
 1/8 anonim ***** válasza:
75%

Mert a Sony váz annyival kisebb? Ne feledjük, hogy két-három extra akkut nem árt pakolni mellé.

Vagy a Sonyhoz nem akarsz objektíveket venni? Vagy miben gondolod a spórolást megvalósítani?

2020. júl. 26. 13:10
 2/8 A kérdező kommentje:

...meretben kisebb a haz, egy 16-50 es obival elvagyok. Nem akarok hivatasszeruen fotozni, csak nyaralason pl.

Konyebben elfer egy hatizsakba egy masszivabb tokba, mint egy plusz kamera taska,minden kocolekkel.

Mert most van egy 18-55 es egy 55-300 as obi,csomo szuro,akksi, tolto is ha hosszabb utra megyunk..

Ha a sony eeteben (bar a tolto meretet nem ismerem) viszek par akksit magammal,szerintem rendbe leszek.

Jo valasztas a Sony?

Eddig csak Canon-t es Nikon-t hasznaltam.

2020. júl. 26. 13:19
 3/8 anonim ***** válasza:
89%

Én ezt nem értem. Ha most otthon hagysz minden bisz-baszt, és csak a vázat meg a 18-55-öt viszed, nem pont ugyanott vagy?

Ismétlem, nincs akkora méretbeli különbség sem a váz, sem az objektívek között, így csak a méretcsökkentés miatt ökörség.

Persze ha már bebeszélted magadnak, hogy szar a Nikon és kell a Sony, akkor nincs mese, cserélj. De ahhoz ugyanúgy be tudsz vásárolni minden fisz-faszt, és megint ugyanott leszel.

Szóval a kérdés valójában nem az, megéri-e méretcsökkentés céljából márkát váltani, hanem hogy neked jobban tetszik-e valamilyen okból a Sony.

2020. júl. 26. 13:26
 4/8 A kérdező kommentje:

A sony ha laposabbnak tunik . A sok kocoleket ami van mar a sony hoz nem vennem meg mert ugyse volt kihasznalva. tehat nemkell plusz szuro, obi stb.

itt pl latszik rendesen

[link]

2020. júl. 26. 13:38
 5/8 anonim ***** válasza:
83%

De attól hogy megvan, még nem kell magaddal vinni. Otthon is hagyhatod a sok szart. Ráadásul ha nem tízperces sétára mész, a Sonyhoz minimum egy tartalék akkut kell vinned, de inkább kettőt, míg a Nikon azért legalább ezer képet ellő egy töltéssel. Az extra akku pedig súly és térfogat.

De szerintem te már rég eldöntötted, hogy kell a Sony és csak meg kell ideologizálni.

2020. júl. 26. 13:55
 6/8 A kérdező kommentje:
Meg csak kattogok a kerdesen. Nem ismerem a Sony minoseget
2020. júl. 26. 13:58
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem csak kisebb, hanem könnyebb is a Sony. Én meg tudom érteni a kérdezőt. A DSLR mellett egyedül az szól, hogy olcsóbb hozzá minden és nem merül le hamar. Bár, ha gyorsan mozgó objektumokat is fényképezel, akkor még a fókusz gyorsasága is megemlítendő. Ha számodra ér ennyi kompromisszumot a hordozhatóság, akkor nyugodtan cseréld le, de nyilván számíts arra, hogy a rendszerváltás ráfizetés lesz.
2020. júl. 26. 16:38
 8/8 A kérdező kommentje:
hetfon bemegyek egy szakboltba, megnezem hogy milyen, konyebb e,,,stb. Koszonom!
2020. júl. 26. 18:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!