Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképezőgépet tudnáto...

Milyen fényképezőgépet tudnátok javasolni egy kezdő ugyanakkor nem hobbi fotós számára?

Figyelt kérdés
Most tanultam ki a szakmát, eddig egy nikon d3200-al munkálkodtam, amit kölcsönbe kaptam. Most gépvasarlás előtt állok, nagy beruházás és komoly döntés. Nagy kérdés még a milc vs dslr, mert sokakkal ellentétben én szimpatizálok a milcekkel is,de nagyon megosztóak a vélemények ezzel kapcsolatban. Ti mit gondoltok erről? Fontos, hogy idővel pénzt is szeretnék vele profitálni és nem csak hobbiból fotózni. Fő profil személy - portré fotózás lenne. Legfőképpen tapasztalataitokra lennék kíváncsi. Köszönöm szépen előre is!

2020. júl. 17. 18:19
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért baj az, ha kíváncsi vagyok azok véleményére, akik évek, évtizedek óta benne vannak a szakmában. Az egy dolog, hogy 1 év alatt az elméleti és alap gyakorlati dolgokat elsajatítottam egy tanfolyamon..,a tanfolyam minőségéről inkább nem beszélnénk :) de ti is tudjátok, hogy ennek a szakmának évek kellenek. Én az alapoknál járok, de lelkes vagyok és sokat tanulok, érdekel tapasztaltabb fotósok véleménye! Milcel még nem dolgoztam,csak rengeteget olvastam, videókat néztem és beleástam magam a témába. A piac sok jó márkát kínál kíváncsi voltam kinek mi jött be,ennyi. De egyre inkább a milc vonal felé hajlok.
2020. júl. 18. 10:28
 12/14 anonim ***** válasza:

9:

Nem értek egyet, úgy hogy nekem amúgy csak m4/3 gépem van jelenleg, de én hobbista vagyok. Ha ő profi akar lenni, akkor olyan rendszert érdemes választania, ha nem FF, amiről később könnyen vált FF-re. Az Olympus halott, így nem célszerű ezt választani. Az APS-C rendszerek közül eleve több olyan is van, ahol a FF obik használhatóak cropos vázon, ezért a váltás egyszerű. De nem csak a kompatibilitásról beszélek, hanem gondolj pl. a gép kezelésére, interface-ére, hozzá kapcsolódó szoftverekrr, színkezelésére, stb., stb., házon belül mindig egyszerűbb váltani. A Pana M4/3 is kicsivel jobb megoldás, mint az Oly ebből a szempontból, hiszen ott van FF vonal is.

Viszont szerintem bár árat nem írt, én a Nikon Z rendszerét javasolnám, ha FF, vagy a Canon R-t, ha pedig APS-C, akkor a Sony-t. Ha DSLR, akkor meg érdemes Nikonnál maradni, jobb obikkal, esetleg FF vázzal.

2020. júl. 18. 12:18
 13/14 anonim ***** válasza:

szerintem vegyél használtan egy D3200-at, mert azt már ismered, vagy ha hasonló/jobb árban találsz valami újabb, valamive komolyabb gépet, vedd meg azt.

amíg nincsen munkád, nincs belőle bevételed, addig csak kiserletezgetsz. ahhoz meg nem kell jobb gép - ha mégis, akkor meg pontosan tudod, hogy mi az, amiben a D3200 nem felel meg neked és ez meg is adja, hogy milyen irányba indulj el.

eleinte ne ölj sok pénzt a feszerelésbe, csak amennyit muszáj, mert kitermelned se lesz könnyű.

legyen valamilyen géped, hozzá amennyire szükséges legyen 1-2 jobb objektived, de inkább objektivre kolts, mint gépre és ott se szaladjon el veled a ló. csak azt vedd meg, ami feltétlenül szükséges és abba az irányba fejlessz, ami ki is termeli a beruházásokat, mert különben nem befektetés a munkádba, hanem luxus. luxusra meg az költ, aki megengedheti, hogy ne számoljon megtérüléssel.

a MILC, a Full frame, a profi gép, pláne a középformátum mind nagyon jó dolog, csak drága és egyáltalán nem biztos, hogy meg is térül a beruházásod.

2020. júl. 18. 19:48
 14/14 anonim ***** válasza:
majd meséld el, hogy mire jutottál végül!
2020. júl. 23. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!