Milyen fényképezőgépet tudnátok javasolni egy kezdő ugyanakkor nem hobbi fotós számára?
van egy barátom aki használt milc géppel fotóz profin esküvőket, rendezvényeket, stb... szal nem a gép a lényeg. ha tényleg értesz a szakmához akkor egy olcsóbb géppel is tudsz jól fotózni
olympus em-10 mk2-k vannak 100 körül.
tök jó gép, veszel rá akármilyen M4/3 obikat és mehetsz fotózni.
nekem is ez a gép van és nagyon jó, nagyon szeretem!
ne akarj mindjárt többszázezres, többmilliós felszerelést venni. az csak hátráltat hogy mielőbb behozd az árát!
biciklizni is nagyfater camping biciklijével tanul az ember, aztán később vesz magának rendes gépet.
ja és majd mindjárt megjelennek a fullframe fotelpápák akik csak arról tudnak misézni, hogy a fullframe az igazi, annál lejjebb nincs élet!
nekik is igazuk van, de azt a szintet előbb el kell érni érni!
Én ezt nem értem.
Azt állítod, kitanultad a szakmát, dolgoztál már valamivel, értesz hozzá.
Tudod, mit csinálsz, mit fogsz csinálni, mit akarsz csinálni.
Az előbbiek alapján azt is pontosan tudnod kéne, mire lesz szükséged. Milyen funkciók, milyen tulajdonságok megléte elengedhetetlen, mi számít feleslegesnek, satöbbi.
Ezek után miért az alapján akarsz dönteni, hogy nekem, az én munkámhoz, az én igényeimhez mi felel meg?
2
A m4/3 elég halott vonal. Nekem is van egy pen 9 utazós gépnek imádom, de ha ebből akarnék megélni fő vonalnak nem ezt választanám. Főleg nem olyan gyártó termékét ami éppen bejelentette, hogy elhagyja a kamera piacot.
"ebből akarnék megélni fő vonalnak"
az a lényeg hogy valahol kezdje el!!
nem tud mindenki venni egy teljes rendszert 10 millióért!
mondjuk arra a tanfolyamra is kiváncsi lennék hogy mit makogtak össze ha utána még itt kell kérdezősködni hogy mi-hogy-merre-meddig....
remélem ingyenes volt a képzés!
ha nem, hát igényeld vissza a díjat!
6
Nem de ne is tegyünk már úgy mintha csak a m4/3 lenne 200 ezer alatt.
jó akkor apéescé... mer' az aztán k. nagy előrelépés...
a 10 évvel ezelőtti APSC-k értek is valamit, de a maikatnak nem látom értelmét.
M4/3 - FF
ezek közép nem kell semmi lépcsőfok
Kérdésed olyan, mint amikor valaki megtanult gitározni s milyen gitárt vegyek, hogy megasz@rsztár legyek? :DDDD
Mivel a szakmát kitanultad, ismerned kell azt, amire szükséged van, tehát a gépek specifikációjából.Vedd a fáradtságot s nézz utána.
Aztán tudnod kell, mennyi pénzed van rá, aztán mérlegelsz.
Javasolhatom én a hasselbladot is ennyi erővel...
Én 8000 alatti záridőst biztosan nem vennék...biztosan tudod okát, ha tanultad a témát.
Ha értesz a dolgokhoz, egy apsc vagy full frame is megteszi, de bohóckodhatsz a 4/3-al is csak győzzed akkuval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!