Most szeretnék elkezdeni hobbiból fotózni. Főlleg emberekről szeretnék fényképeket csinálni. Milyen fényképezőgépekeket ajánlotok? Nem csúcsminőségre gondolok,mert kezdő vagyok,inkább egyszerűbbekre, amikkel azért jó képeket lehet csinálni.

Figyelt kérdés

2020. júl. 13. 19:02
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
0%
Komolyan mondom, hogy jó képeket nem jó géppel fogsz csinálni. Én ezt egy hat hónapos, komoly fotóstanfolyamon tanultam meg. Tököm se fog egy ötkilós féltéglával a nyakában mászkálni. :D Én mobillal fotózok, az legalább nem öli meg úgy a témát, mint egy fényképezőgép, amit ahogy felemelsz, már beleszólsz a témába.
2020. júl. 13. 19:06
 2/23 anonim ***** válasza:
57%

Mindenképpen dslr gépet ajánlanék, amit manual módban használj.

Így megtanulod elsajátítani az alapokat használat terén.

Egy olcsóval is kezdheted, akár használttal is.

Elmész egy boltba, kézbe veszel párat, akár csinálsz velük egy képet memóriakártyára, amit viszel magaddal, otthon meg véleményezed.

Jó képet mindegyik tud, ha jól megtanulod használni.

Másrészt az összeget megírhatnád, mennyit szánsz rá, mert használtak 20-30e-től...bármeddig kaphatóak.

Ha csak bohóckodni akarsz, mint 1-es írja, akkor telefonnal is játszhatsz, mert kb úszni tanulni a lavórban eset, vízben vagy, ennyi.

Ez nem fotózás tanulás...ez lehúzás tanfolyam...vicc.

2020. júl. 13. 20:09
 3/23 anonim ***** válasza:
44%

Gondoltam hogy nem leszek népszerű a véleményemmel az olyan fotós sznobok körében, mint a 2-es. Tipikusan a technikában látja a fotózás lényegét, holott pont nem arról szól.

A kérdezőnek meg pont egy dslr-t ajánlani manual módban, hát no comment. :D Lehet lepontozni.

2020. júl. 13. 20:25
 4/23 anonim ***** válasza:
Inkább mászkál az ember egy 5 kilós féltéglával a nyakában, ha valamire való képeket akar készíteni. Az egyik rokonom feleségének is van egy dslr-je, ugye családanya, szokásos dolog, nyaralások, családi összejövetelek, szülinap, stb fényképezve, ha nincs ép nála a fényképező, akkor mobillal lő néhány képet. Azonnal észrevettem a különbséget, ahogy megnéztem a képeket. Ja, annyira ért a fényképezőhöz, hogy automata módban kattingatja, tehát az, hogy nem a gép számít, csak részben állja meg a helyét.
2020. júl. 13. 20:26
 5/23 anonim ***** válasza:
54%

3

Semmi sznobság nincs írásomban, de tanulsz úszni lavórban, már bocsi sznobika:DDDDDDDDD

2020. júl. 13. 20:28
 6/23 anonim ***** válasza:
41%

micro 4/3-os rendszert ajánlanám.

ja és majd jönnek a megmondók, hogy fullframe alatt nincsélet - egyik barátom 4/3-os géppel fotóz esküvőket évek óta és nem mondanád meg a képek láttán, hogy mi van.

szal egy használt M4/3-os váz és obi alapból jó lehet kezdésnek.

aztán ha már tudod mi mire való és nem csak észnélkül nyomkodod lehet tovább menni. ha egyáltalán akarsz majd tovább lépni. :)

mert nem a géptől lesz fotós a fotós!

vannak biza olyan emberek akik egy sima 50mm-es obival csináltak életművet... nemistom tán magyar származűsú volt az illető?

2020. júl. 13. 22:10
 7/23 anonim ***** válasza:

3:

2-es nem csak a technikában látja a fotózás lényegét, de a kérdés a technikára irányult.

6:

Én is a micro 4/3 rendszert ajánlanám, de nem tudjuk még a kérdező keretét, a használt DSLR olcsóbban kijön. Esetleg Canon EOS-M.

2020. júl. 13. 22:47
 8/23 anonim ***** válasza:
48%

6

Attól, hogy valaki a gyengébb képességű géppel a gyengébb minőségű fotókat el tudja sózni, az a megrendelő szegénysége s a megbízott szégyene...

Persze, ha a műveket telón vagy laptopon nézik-full hd szintig, annyira nem zavaró, ez nem vitás.

A FF erőssége a kevesebb zaj és a részletgazdagság, amely igenis látható, aki ért hozzá s van szeme.

Egy 4/3-os gép képen teljes alakosnál egy esküvői ruha csipkés csicsáiból csak rajzolati maszatok látszódnak 1:1-ben nézve.Ha esetleg nagyítást akarnak, már rá is baxott a "mesterfotós", mert hányást mutat a kép.Retusálhat, mint a güzü, ha tud, de mit ugyan...

Semmi lehurrogás nincs csak te polskival ne akarj már az F1-en nyerni...körbe tudsz menni a pályán, ennyi.

Az igaz, hogy nem géptől fotós a fotós, de ennyi erővel pajtás géppel is mehet cimborád esküvőre fotózni vagy azzal már nem menne vajon neki...tuti nem:DDD

Ma már a minőség is előtérbe került, ha tetszik, ha nem.

Akiknek több zoom kell például, mint ami zsebéből egy obival elérhető, akkor az FF ad egy minőségi kivágási lehetőséget, de a többi kicsi érzékelős csak fost ugye, mert nem elég részletgazdag, ezáltal zajos-életlen s hiába 20Mp-el meg stb.

Éjjeli képeknél a kevesebb zaj is, de nappalinál is látható különbség.Tessék, én tudom igazolni, mit állítok, de úgy látom más nem...

[link]

Végül meg dslr tere több kreativitást tesz lehetővé, mint a többi s eszközök-kiegészítők is több van hozzá.

2020. júl. 14. 09:56
 9/23 anonim ***** válasza:

8:

Profi esküvői fotózásban igazad van, de egy kezdő hobbistának felesleges a full frame, mivel annak a fényerő előnye csak szűk mélységélesség mellett adott, ahhoz viszont gyakorlottnak kell lennie, hogy ki tudja használni.

Én írtam, hogy a DSLR használtan olcsóbban kijön, de elsősorban nem FF-re gondoltam, hanem egy 5-10 éves Canon vagy Nikon APS-C vázra kitobival, amivel el lehet kezdeni tanulmi, ehhez képest a M4/3 drágábban jön ki. De hangsúlyozom, nem írta a kérdező, mennyit szánna rá.

"Végül meg dslr tere több kreativitást tesz lehetővé, mint a többi s eszközök-kiegészítők is több van hozzá."

Most szenzormérettől függetlenül, hiszen a FF MILC is egy opció, milyen kreativitás, amit a DSLR lehetővé tesz, a MILC meg nem?

2020. júl. 14. 11:18
 10/23 anonim ***** válasza:
Mennyi lét szánsz rá?
2020. júl. 14. 11:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!