Most szeretnék elkezdeni hobbiból fotózni. Főlleg emberekről szeretnék fényképeket csinálni. Milyen fényképezőgépekeket ajánlotok? Nem csúcsminőségre gondolok,mert kezdő vagyok,inkább egyszerűbbekre, amikkel azért jó képeket lehet csinálni.

Figyelt kérdés

2020. júl. 13. 19:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%

9

Persze, hobbistának jó egy 10 éves apsc gép is kezdetnek, mint a 7d.Ezt is javasolnám.

Lehet lejjebb is vinni az igényt természetesen, de alatta már a korszerűségtől elmaradott gépek vannak.

Milc-hez nem sok dolgot lehet kapni, ami hasznos vagy éppen eszedbe jutna valami, én ezért se látom sok értelmét, olyan bohóckodó kategória+akku pusztító-zabáló.

A másik hátrány, hogy éjjeli-kevés fényes képekhez egy nulla, mert semmit se látsz a kijelzőn-kukucskán egy tükrössel ellenben a kukucskán, ahol be tudod állítani az élességet is.Nála meg tekergeted vakon a gyűrűt.

A becsillanás tükrösnél jobban érzékelhető, mint az elektronikus kijelzőkön.

Előnye, hogy kicsi-könnyű a milc...ennyi gyakorlatilag s egy bridge gép levehető obival lényegében.

2020. júl. 14. 12:59
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

11:

"Milc-hez nem sok dolgot lehet kapni, ami hasznos vagy éppen eszedbe jutna valami"

Pl. mit nem lehet, amit DSLR-hez igen?

Az aku zabálás igaz, de egyre kevésbé, nézd meg a CIPA adatokat.

"A másik hátrány, hogy éjjeli-kevés fényes képekhez egy nulla, mert semmit se látsz a kijelzőn-kukucskán egy tükrössel ellenben a kukucskán, ahol be tudod állítani az élességet is.Nála meg tekergeted vakon a gyűrűt."

Ennek csak abban az esetben van némi alapja, ha kimondottan sötét képeket csinálsz a sötétben, és a legnagyobb lehetséges rekesszel. Bizonyos esetekben pedig épp az ellenkezője igaz, hiszen FF gépek esetében akár olyan magas ISO-t is használhatsz, amelyhez képest te rosszabbul látsz az optikai keresőn át, mint amilyen kép az elektronikus keresőn átjön.

"Előnye, hogy kicsi-könnyű a milc...ennyi gyakorlatilag s egy bridge gép levehető obival lényegében."

Gyakorlatilag soha nem próbáltál MILC-et.

2020. júl. 14. 14:00
 13/23 anonim ***** válasza:
54%

12

Nem tudom, minek puffogsz egy dedós-ovis szintjén, de látom nem vagy méltó további megvitatásra, mert te kurtára tudsz mindent csak ezzel egyedül vagy, annyi baj-od;)

"Köszönjük Emese!"

2020. júl. 14. 16:49
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
150-200-at rászánsz akkor lesz egy alap géped kit obival. Azt lehet bővíteni később. Az hogy most MILC vagy DSLR szinte mindegy vedd amelyik szimpatikus. Ha MILC akkor a m4/3-at kerülném mert elég halott irányvonal.
2020. júl. 15. 11:18
 15/23 anonim ***** válasza:

13:

Bocs, de te voltál az, aki kinyilatkoztattad, hogy a MILC mennyire nem jó, de mint kiderült, az összes érved tévedésen alapszik.

2020. júl. 15. 11:21
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

15

S te voltál, aki dedós szintre esett s most meg dobálózik alátámasztás nélkül...pfff

2020. júl. 15. 12:50
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
12-es kommentemben leírtam miért nem értek egyet veled, erre te csípőből annyit irtál, hogy dedós szint. Ha tudtam volna, hogy csak troll vagy, nem írtam volna ilyen hosszan, felesleges volt.
2020. júl. 15. 13:31
 18/23 anonim ***** válasza:
0%

17

Megint te sértegetsz s csodálkozol, hogy le vagy sz@rva...

2020. júl. 15. 13:35
 19/23 anonim ***** válasza:

Szenzorméretről:

Ha kicsit komolyabb portrékat szeretnél, érdemes lehet legalább egy APS-C szenzor méretű tükröst választanod, mert valamelyest gyengébb fényviszonyok között is remek (értsd: nem túl zajos) képeket tudsz vele készíteni. A nagyobb, full frame szenzor kezdésnek szerintem felesleges (és drága), a kisebb meg kevésbé jó gyengébb fények között, illetve küzdelmesebb szűk mélységélességet elérni, ami portréknál gyakori cél.

Tükrös vs MILC:

A fenti néhány fogalmatlan állítással ellentétben a MILC-ek abszolút kiforrottak, vállalkozóként MILC-kel fotózom, ugyanakkor belépő szintű gép esetén szerintem olcsóbban jutsz még tükröshöz (DSLR), ha szűkösebb az anyagi keret. A MILC-ek ugyanakkor fejlettebb szoftvereket, modernebb auto-fókusz lehetőségeket biztosítanak, de szerintem a portrékhoz ezek épp nem fontosak (hacsak nem menekül előled a portré alany).

Objektívek:

Portrékhoz portré objektíveket használunk, ezek rendszerint 50mm-es gyújtótávtól indulnak (igez, lehet 35mm-en is teljes alakos portrét lőni), nekem munkához a 85mm a "világ közepe", de vannak akik inkább 135mm-rel dolgoznak. Szinte minden gyártónak van egy nagyon olcsó 50mm-es f1.8-as objektívje (avagy a "nifty-fifty"), ezt érdemes beszerezned. A minél kisebb "f érték" rendszerint nagyobb rekesznyílást, így több fénygyűjtést, világosabb képeket és erősebb háttérelmosást biztosítanak.

Összegzésül:

egy belépő tükröst, vagy MILC-et ajánlanék KIT obival (tehát hozzá csomagolt objektívvel), mellé pedig még egy 50-est. Mondjuk Canon EOS 2000D + 18-55 alap obi, meg az említett EF 50 f1.8. Én ilyen kombóval kezdtem. Ha picit több pénzt tudsz erre szánni, akkor valóban érdemes lehet egy komolyabb MILC után nézni.

Sok sikert!

2020. júl. 16. 21:42
 20/23 A kérdező kommentje:

Öszintén nem tudom hogy lehet összeveszni egy fenykepezogepen..

Amugy az ar olyan 30 k korul van

2020. júl. 20. 23:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!