Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Kezdő fényképezőgép max 200....

Doresz9 kérdése:

Kezdő fényképezőgép max 200. 000-ig?

Figyelt kérdés
Van egy régi fényképezőgépem amit ideje lecserélni és nem tudom milyen gépet lenne a legcélszerűbb vásárolnom. Leginkább kirándulásokhoz, tájképekhez, épület fotózáshoz makrók készítéséhez kellene, valamint mivel Mosoni-Dunánál lakom ahol jelentős az élővilág így fontos lenne, hogy jó zoom tartománya is legyen és jó képminősége. Már nézegettem több félét de mindegyiket valamilyen szinten leszólták vagy jobban vagy kevésbé. Tudnátok párat ajánlani?

2020. máj. 11. 15:16
 1/8 anonim ***** válasza:
63%
2020. máj. 11. 15:29
 2/8 anonim ***** válasza:
88%

A leírásodból ítélve Neked egy bridge gépre van igényed, de sajnos pont ez az a műfaj, ahol a nagy zoomtartomány sokszor a szenzorméret, és így a képminőség áldozatául esik. Azért nem reménytelen a helyzet, személy szerint én ezek közül választanék:

[link]

[link]

[link]

Az első 2-nek 1"-es szenzora van, az utolsónak nem, cserébe egy elég jól megépített Leica obit kapott stabil f2.8-as rekesszel.

2020. máj. 11. 16:25
 3/8 anonim ***** válasza:
85%

jav.:

"a nagy zoomtartomány sokszor a szenzorméret, és így a képminőség áldozatául esik."

*bár ez ebben a formában is igaz, de a jelen példában nyilván fordítva értettem. :) Tehát a nagy zoomtartományt és a szenzorméretet nehéz ezeknél a gépeknél egészségesen kibalanszolni úgy, hogy ne nagyon váljon egyik a másik kárára.

2020. máj. 11. 16:32
 4/8 anonim ***** válasza:
62%

Az első rendes gépemet használtan vettem. Azóta is megvan, eszemben nincs eladni. Viszont ha belegondolsz, rengeteg ostoba sznob van a világban, akiknek mindig a legújabb kell.

Miért nem próbálod meg azt, hogy keresel egy jó állapotó, viszonylag kevés expós gépet tenmagad?

Hidd el, a fényképezőgép piac épp olyan, mint a telefon piac. Minden évben előjönnek valamivel, ami forradalmi meg még sosem volt, de közben tök mindegy. Elvégre a lényeg az , hogy te hogyan komponálsz meg egy képet.

Szóval vegyél egy rendes levetett gépet.

2020. máj. 11. 17:25
 5/8 anonim ***** válasza:
85%

Elsőre ne hallgass, kis szenzoros gép "sötét" objektív. Amiket a 2-es ajánl, az mindhárom megfelel a céljaidra.

Esetleg alternatíva, ha veszel egy DSLR/MILC gépet egy nagy teleobjektívvel, de 200-ból csak egy nagykn fapados váz és stabi nélküli teleobjektív jönne ki újonnan, a 2-es által javasolt gépek bármelyike sokkal kényelmesebb, kevésbé macerás.

2020. máj. 11. 18:18
 6/8 anonim ***** válasza:
94%

nekem az RX100VII nagyon bejött, szerintem ideális utazó gép és azt hiszem, hogy az V. generációjától van nagy zoom bennük. az első néhány generációban még nem volt.

kompakthoz képest kimondottan drága, de a régebbi változatai olcsóbban beszerezhetők újonnan is, használtan meg pláne. az V. VI. talán már belefér a keretedbe használtan.

2020. máj. 12. 12:04
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat :)
2020. máj. 13. 11:19
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ez egy jó választáslehet, 2 objektívet is kapsz, ami így hatalmas zoomátfogás megfelelő minőségben.

2020. máj. 13. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!