Mi a véleményetek erről a fényképezőgépről OLYMPUS OM-D E-M10 MARK III? Kezdő/amatőr fotósnak?
már kint volt a mark iii, mégis a mark ii-t vettem, mert annyival nem tud többet a iii-as mint amennyivel többe került.
én teljesen meg vagyok vele elégedve! nagyon jó képeket csinálok vele, elég gyors, jól bírja az akksi, dinamika rendben van, kijelző rendben, a raw képek nagyon jól feldolgozhatóak, ergonómiailag is jó, nem túl kicsi és meg lehet fogni, a menürendszere olympusos: rohadtsokmindentlehetállítani.
egy dologgal nem tudtam megbékülni: nem tudom egy kézzel bekapcsolni és azonnal fotózni, mert a bal oldalon van a bekapcsoló kallantyú...
Jó kis gép, az 5tengejes stabilizátora eszméletlen előny.
Viszont a panasonic kopaktot nem ajánlom.
Kezdetnek nem rossz egy koöakt, de hamar kinövi az ember.
Egyébként nagyon kíváncsivá tettél azzal, hogy szándékosan 4/3-os rendszert keresel.
Mi ennek az oka?
Hát igazából a 4/3-ot ajánlották többen is az ismerőseim közül, viszont ők pont a Pana dmc-ket mondták elsősorban. Viszont az Olympus már fényképezők terén egy öregmotorosnak számít így jött a képbe.
Full framet annyira még nem igazán tudnám kihasználni kezdő lévén illetve megfizetni sem nagyon. A 4/3-os milcek viszont jó vételnek ígérkeznek.
Értem.
Amúgy mennyire akarsz beletanulni a fényképezésbe,vagy foglalkozni vele?
Csak automatán fotózni, vagy a rekesz, záridő előválasztás kezelését is ki szeretnéd tapasztalni, vagy akár
későbbiekben akarsz objektívet cserélni is?
Érzek egy kis zavart a fejekben. A Panasonic minden digitális fényképezőjét dmc (újabbaknál már csak dc) típusjelzéssel látja el, a kompaktoktól a G-szériás milcekig.
Én csak a saját gépeimről tudok nyilatkozni, eddig minden Lumixomat nagyon szerettem, kedvencem a G6 volt. Most GX80 van helyette, mert a szenzorstabi nagy úr. Akármelyik márkánál, típusnál döntesz, mindenképpen legyen stabi a vázban, leírni nem tudom, mekkora előnyt tud adni, főleg, ha nem stabis obival használod.
Én személy szerint csak jót tudok nyikatkozni a micro 4/3-ról, a kisebb szenzor kisméretű objektíveket tesz lehetővé, miközben elég meggyőző képminőséget tud produkálni.
Remek :D, akkor az olympust ajánlom mindenféle képp, de azzal nem értek egyet, hogy rövid időn belül nem tudnád kihasználni a nagyobb szenzorokat. Én fél éve kezdtem el fotózni, de az apsc, hétrányait már érzem, és a kölcsön kipróbállt fullframe előnyei nekem hatalmasak.
Árban a legközelebb a SONY A7 eredetije van, amiből még hiányzik a szenzorstabi, és talán az autófokusza is lassabb, persze ettől még remek gép, de egy előttem szólónak igaza van. A szenzor stabilizációja hatalmas segítség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!