Egy kezdő fotósnak milyen gépet ajánlotok a Canon és Nikon gépei közül?
Az "egyszerűvel" az a gond, hogy ha szeretnél fejlődni, iszonyúan visszahúz majd. Tapasztalat. Az első tükrösöm kinyitotta a világot, éveket "spóroltam" volna, ha azzal kezdek. A technológia korlátaira gyakran hiszed majd, hogy a te hibád, nem vagy elég jó és ez visszavet. Ugorj csak bátran DSLR-re, gyorsan kitanulod.
Hivatásos vagyok, ebből élek, Canonnal kezdtem, velük nőttem nagyra, imádtam. De amit az elmúlt években művelnek az eszközeikkel, az felháborító. Becsapnak, átvernek, hazudnak (lásd "universal pin" sunyi elhagyása a kezdő gépekről), így senkinek nem tudom a Canon termékeit jó szívvel ajánlani.
A nagy szerelmet végül az intenzívebben fejlesztő/újító Sony vágta ketté egy éve és ahogy a dolgok állnak, nem is nagyon szeretnék már mást.
BTW, tévhit, hogy a Canon és a Nikon a "két nagy". Pénzügyi jelentéseik alapján a Sony legalább 2x akkora cég, mint a Canon, a Nikon meg némi túlzással "garázscég" aggasztó pénzügyi helyzetben (lásd Fortune 500 lista).
Amit tudnod kell, hogy ha komolyodna a hobbid és elkezdenél objektíveket vásárolni, akkor ez a döntésed meghatározó lesz, hiszen több százezer (vagy millió) forintnyi objektív mögé már nem teheted másik brand kameráját és később váltani iszonyú költséges.
Végül pedig (nem tudván, mennyire vagy tájékozott a témában), úgy tűnik, a tükrösök (DSLR) "végnapjukat" élik, az ún. tükörnélküli gépeké (MILC) a jövő, hiszen utóbbiak "folyamatosan látnak", így intelligens képelemző algoritmusokkal segítenek a fotózásban.
Ha megy az angol, akkor itt találhatsz egy remek leírást belépő szintű gépekről:
Sok sikert, jó fényeket! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!