Kezdő fényképezőgép 100 ezer forintból?
Mindig is szerettem fotókat készíteni, szinte mindent megörökítek amiben látok fantáziát, a cicámtól kezdve a makrófotókon át a naplementékig (a portrékat meg az emberek fotózását kerülöm :D).
Úgyhogy megszeretném venni az első fényképezőgépemet. Néztem videókat,cikkeket amikből ezeket szűrtem le:
1.Valaki szerint Bridge gép, más szerint tilos
2.Valaki szerint DSLR, más szerint ennyi pénzért (vagy kicsit többért) csak fapados DSLR kapható ami nem éri meg
3.A MILC gépek nem kezdőknek valóak és drágák is
4."Jó a telód is ne pazarolj pénzt fényképezőre 100 ezerért ugyan azt kapod" :D
Szeretnék segítséget kérni hogy akkor még is mire költsem ezt az összeget :D
Azért esett végül a MILC-re a választás mert akkor később tudom fejleszteni jobb objektívvel, és nem kell teljesen új gépet venni a Bridge helyett.
Bár őszintén szólva nem tudom hogy mekkora a választék objektívekből ezekre a kis gépekre.
A korábban írt Canon EOS M100-ast rendeltem, egy 15-45mm (24-72mm f/3.5-6.3) objektívvel.
-Ez egyébként mennyire jó obi?
Ez után mi a következő amit meg kéne hozzá vennem ha úgy adódik? :D
Mindent el fogok olvasni!!
Alig várom hogy megjöjjön a gép!
VISZONT lenne egy gyors kérdésem amire nem találtam választ.
Az oldalon ahonnan lesz a gép:
~120 ezerért van egy modell "kereső nélkül"
~190 ezerért pedig "elektronikus keresővel"
Kérdés: Ennyire nagy árkülönbséget jelent ez a tulajdonság (ha jól tudom ez a kis kukucskáló a gép tetején) a fényképezőkben? Vagy valamit nem látok ami miatt 50%-kal drágább az utóbbi?
Igazándiból már irrelevánssá vált ez a kis félreértés, mert elálltam a rendeléstől mikor jött az email hogy két héten belül nem jön meg.
-Úgy hogy Emag-hoz átmentem. :D
Az aktuális új kérdés az lenne hogy:
-Milyen memória/SD kártyát vegyek? (mekkorát, milyen márkát ha van esetleg van preferációja valakinek)
Például ez megfelelne?
"Sandisk microSD memóriakártya, 64GB, UHS-I, Class 10"
Néztem tesztfotókat ezzel az obival...
A zoom objektívektől egyébként sem kell csodákat várni. Ez az obi közepes ami a képminőséget illeti.
Amúgy a többség meg van veszve az APSC és nagyobb szenzorokért de minek a 20-24 megapixel ha nincs pénzed penge éles objektívekre (200-300ezerért). Az ócsó objektív meg max. 7-8 megapixelt szolgál ki.
Talán ezért lehet sokkal jobb választás kezdőknek a 4/3...
Persze a Cenon-nak is vannak előnyei. Pl. több kütyüt kapsz hozzá amik esetleg más márkákhoz nem is léteznek
A Canonra nem szokták mondani, hogy élenjár milcezésben.
Az elektronikus kereső meg... Én egyszerűen nem tudok kinyújtott kézzel hátsó lcd-t figyelve fényképezni, mert rendkívül ostoba testtartásnak érzem, és nem is mindig lehet alkalmazni. Amellett, ha rásüt a nap...
Itt azért k* nagy farzsebekről beszélünk. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!