Kezdő fényképezőgép 100 ezer forintból?
Mindig is szerettem fotókat készíteni, szinte mindent megörökítek amiben látok fantáziát, a cicámtól kezdve a makrófotókon át a naplementékig (a portrékat meg az emberek fotózását kerülöm :D).
Úgyhogy megszeretném venni az első fényképezőgépemet. Néztem videókat,cikkeket amikből ezeket szűrtem le:
1.Valaki szerint Bridge gép, más szerint tilos
2.Valaki szerint DSLR, más szerint ennyi pénzért (vagy kicsit többért) csak fapados DSLR kapható ami nem éri meg
3.A MILC gépek nem kezdőknek valóak és drágák is
4."Jó a telód is ne pazarolj pénzt fényképezőre 100 ezerért ugyan azt kapod" :D
Szeretnék segítséget kérni hogy akkor még is mire költsem ezt az összeget :D
Jó pár évig jártam koncerteket fotózni ez alapján mondom a saját véleményem:
Ha te sötétben akarsz fotózni - például naplemente - akkor a bridge gépet felejtsd el!
Aki a telefonját tolja, az mantrázza, hogy dejódejó, de fogalma sincs a fotózásról. Az ő véleményük nem mérvadó. Olyan, mint megkérdezni a trabantost, meg a skodást, hogy mi a véleményük a versenyautók gumiszettjéről.
DSLR-t ennyi pénzért belépőkategóriást kapsz valamilyen alap optikával. Kezdésnek tök jó, sokat lehet gyakorolni, viszont nagyon nagyon nehéz. Nem fogod magaddal vinni sehová, mert hobbista vagy, és kényelmetlen. Otthon fog porosodni, erre pedig nincs értelme elszórni a pénzed. Persze, ha valamiért mégis hajlandó vagy kínozni magad, akkor mea culpa.
A milc gépek elférnek a zsebedben, könnyűek, gyönyörű képeket tudnak, és drágák. De én mindenképpen ebbe az irányba terelnélek, akár használt gép felé is. Egyszerűen látom a különbséget, hogy akinek van egy milce, ami elfér a farzsebében, az csak előveszi a gépet és fotóz mindig mindent és gyakorol, aki meg vett dslrt és még csak nem is a jó fajtákból, hanem a belépő, vagy középkategóriából az meg abbahagyja. Ez ilyen.
Köszönöm a választ!
Tehát azt mondod, hogy menjek át legkedvesebb mamámhoz, és kérjek tőle még egy kis uzsonnapénzt?:D
Nekem is hívogatóak a MILC gépek, mert nagyon sok előnyt sorolnak mindig hozzájuk...de akkor mi a hátulütője ezeknek a gépeknek?
(Rákerestem és 118 ezer forint az első MILC amit kiadott, Canon EOS M100+15-45 MM IS STM)
Valami ilyesmi felé szívesen terelnél? :P
Esetleg valami diákmunkát is bevállalhatsz, ha teljessé akarod tenni az élményt, hogy életed első gépéért megdolgoztál. :)
Azt tudom neked mondani, hogy az a barátom, aki húsz évig élt fotózásból és a Nikod D4 vázát le kellett tennie, egy Sony MILC-re váltott és egyáltalán nem lett tőle szomorú.
Ha összehasonlítasz egy teljesen profi fullframe gépet egy milccel valószínűleg előjönnek a különbségek, de azt gondolom, hogy kezdő, és hobbi fotósnak ez az álomvilág. Tényleg, ez az az eszköz, amihez vehetsz különböző objektíveket, úgy variálod, ahogy a téma kívánja, akkor veszed elő, amikor akarod, nem fogod otthon hagyni, mert jajj, húzza a vállam, meg leejtem, meg külön táska kell mindenhez.
Komolyan mondom, azok a barátaim, akiknek milcük van - nekem sajnos még nincs, a dslremhez viszont három éve hozzá se nyúltam - elképesztően jó képeket csinálnak, olyanokat, amiket pl én a kezdő dslrjeimmel sohasem tudtam.
Hidd el ez a pénz se Apu/Anyu zsebéből van ám!:DD
Köszi a sok hasznos infót, nagyban fogja befolyásolni a döntésem!
Továbbra is várom a válaszokat, akár ellene akár mellette szeretne érvelni az előző válaszolónak ;)
Haver pont hogy a Milc gépek jók a kezdőknek!
Kompakt kicsi gép mivel nincs benne tükör, plusz a végeredményt látod a kép ellövése elött, nem kell annyit lenézegetned és váltogatnod a beállításokat mint egy DSLR-en.
Sony a6000-re tenném a voksot
Jó kis gépnek tűnik elhiszem, 40 ezerrel drágább sajnos mint a Canon M100 úgyhogy az sajnos már nagyon lassan jönne össze, és még idén nyáron elszeretnék kezdeni fotókat lőni. :/
Néztem mindenféle tech reviewt és tesztet külföldi videósoktól, és 3-4 után már meggyőztek, úgyhogy 90%-hogy holnap meg is rendelem. ;)
Kérdés hogy szívesen cserélgeted e az objektíveket vagy inkább a kényelmet választod egy bridge formájában?
Igaz 100ezerből örülsz ha egy milchez kapsz egyetlen obit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!