Megfelelő ez a motor szélturbina generátornak?
Elvileg ez egy állandó-mágneses szinkron motor. Sajnos eléggé lekopott róla a specifikációja.
Képek: [link]
A tények idézése aljas kötekedés, mi? A "noha lehetséges egyfázisú / segédfázisú motorral" mondatrészt azt nem ahhoz írtad, amit nem tudsz, hanem ehhez:
"Ami kondenzátort olvashattál valahol, az nem AC, hanem a DC-kör pufferéről szól, arra termel rá visszafelé a motor, de elektronikán keresztül.
Ráadásul azt is célszerűbb három fázisban megvalósítani, noha lehetséges egyfázisú / segédfázisú motorral"
Egyébként honnan tudod, hogy nincs több végzettségem, mint neked? Egyébként mi közöd van a végzettségemhez? Egyébként mit számít a te végzettséged? Itt a tények számítanak, abban meg leszerepeltél. Az, hogy neked társadalmi előítéleteid vannak, és azt hiszed, a villanyszerelő az egy sértés, hát, ez vagy te.
" a segédfázisú aszinkron meg egyébként is alap dolog a szakmában" Motorként, így hát nem is csoda, hogy fogalmad sem volt a generátorként való alkalmazásáról.
"erősáramban és gyengeáramban is otthon vagyok" No, hát tényleg. :D
Ezt már megírtam egyszer a #13-ban:
"A rövidebb fogalmazás érdekében arra nem tértem ki, hogy oda is kell a kondenzátor."
Nagyon szemét módon forgatod ki a szavaim, még a villanyszerelők is tudják, hogy egyfázisú aszinkron motornál meg kell oldani a segédfázis kérdését is, a forgómező hiányát.
Ez pedig logikusan érvényes visszafelé is.
Te most komolyan kinézed belőlem, hogy én erre nem gondoltam, miközben a többi hozzászólásom alapján látnod kellett volna, hogy szakmabeliként írok.
Gyakorlatilag szemét módon visszaélsz azzal, hogy félreérthetően fogalmaztam, mert fontosabbnak tartottam az inverter DC-köri pufferéről beszélni, miközben a segédfázis kérdését magától értetődőnek tartottam.
Másrészt azt hittem, hogy a kérdező látott valahol ilyen leírást vagy sematikus ábrát az inverterről és abból gondolta, hogy csak ráköti a kondit és kész.
Erre értettem, hogy ez nem ilyen egyszerű.
Egyszerűen el nem tudom képzelni, te azt hitted, hogy szerintem én fogok egy kalickás motort (csak úgy önmagában, segédfázis nélkül) és azt kötöm az inverterre? Mert ennyire hülyének nézed a másikat. Tipikus villanyszerelő troll, aki magából indul ki.
Persze, te olyan menő villanyszerelő vagy, aki csak ráfúj a szobai ventilátorra és tölti vele az akkut, sőt visszatermel Paksra is.
Ha nem utálnám a "Paksos" hasonlatokat egyébként is (ez már olyan, mint a Trabant - Mercedes hülye hasonlatok), de a te szinteden, ilyenekből érthetsz, talán.
"Nagyon szemét módon forgatod ki a szavaim"
Kiforgatás? Miért is? Egy komplett bekezdést idéztem tőled... Éppen hogy nem kiforgattam, hanem tisztáztam.
"még a villanyszerelők is tudják, hogy egyfázisú aszinkron motornál meg kell oldani a segédfázis kérdését is, a forgómező hiányát"
Az tudják, mint ahogy te is. Csak azt nem tudják, generátorként hogyan működik. Mint ahogy te sem.
"Másrészt azt hittem, hogy a kérdező látott valahol ilyen leírást vagy sematikus ábrát az inverterről és abból gondolta, hogy csak ráköti a kondit és kész.
Erre értettem, hogy ez nem ilyen egyszerű."
Ez már csak a fába szorult féreg jajveszékelése. Legyen már gerinced bevallani, hogy sok ezer emberrel együtt te sem tudtál erről egy szót sem eddig.
"Persze, te olyan menő villanyszerelő vagy"
Én nem bánom, ha villanyszerelőnek feltételezel, engem ez nem sért, de azért a világ azt látja, hogy te meg vagy annyira kispályás bosszúálló aljas természet, hogy amikor én műszaki dolgokról beszélek, te megpróbálsz személyes síkon övön alulinak szánt ütésekkel hárítani. El ne meséld ezt a gyerekeidnek vagy a szomszédaidnak, mert elhányják magukat.
# 23
Te már csak tudod, hogy én mit tudok. Itt bukik eleve a papolás, hogy hülyeségeket vetítesz be a fejedbe.
Mivel bizonyítanám, hogy hazudsz, ha te még az életszerűségre is fittyet hánysz?
Szakmai szempontból ez olyan, mintha azt mondanád nekem:
- Fogalmad sincs róla, mennyi 1x1.
- Hogyne lenne fogalmam: 1 (mondom én).
- De te ezt csak azért tudod, mert én megmondtam!
Na, most beszélj az ilyennel... Nem normális.
Azt sem állítottam mellesleg, hogy egy villanyszerelő nem lehet rendes ember. A fórumos trollokról beszéltem, persze te azt is kiforgattad, kiforgatóbűvész. Ehhez nagyon értesz, úgy látom, a kiforgatáshoz.
naaaa, nem szép dolog veszekedni :)
nézzünk pár delfines videót és máris jobb lesz :)
Buszokba való generátort szerezz használtan.
Kb 3kw egyenáram 12 vagy 24V
Erről a kérdésről az jut eszembe, amikor a tudósok szarból akarnak vajat csinálni.
Egy idő óta dolgoznak rajta, amikor megkérdezik hogy haladnak.
Kenni már elég jól lehet, de az íze még nem az igazi ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!