Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Megfelelő ez a motor szélturbi...

Megfelelő ez a motor szélturbina generátornak?

Figyelt kérdés

Elvileg ez egy állandó-mágneses szinkron motor. Sajnos eléggé lekopott róla a specifikációja.

Képek: [link]

[link]

[link]

2019. jún. 8. 22:07
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

"Annyi áramot az is tud termelni, mint egy kivénhedt Hajdú mosógépmotor."

Annyit tényleg, azaz semmit.

Önmagában.

2019. jún. 12. 09:24
 12/27 anonim ***** válasza:

"Hozzászólásom (#3) úgy értelmezhető, hogy egyszerű kondenzátorról beszéltem?"

De az sem lett volna baj, ha úgy értelmezhető, mert úgy kell értelmezni. Az aszinkron motor generátorként kondenzátorral jár, hálózat hiányában az adja a mágnesező meddőt.

Egyfázisú segédfázisos motort egyébként úgy lehet generátorként alkalmazni, hogy a segédfázis tekercsre van kötve egy kondér. Értsd: magában, nem a hálózatra, se máshová kötve. De lehet a főfázis tekercsre is kötni, a teherrel párhuzamosan egyet.

2019. jún. 12. 10:43
 13/27 anonim ***** válasza:
14%

# 12

Szerinted ennyivel el van intézve, hogy ráakasztod a kondenzátort, utána megfújod a ventilátort és kész?

A rövidebb fogalmazás érdekében arra nem tértem ki, hogy oda is kell a kondenzátor, de az nem jelenti, hogy külön el kellene mesélni nekem a történetet, mintha én nem tudnám.

Vagy "laikus" szavaimból te ezt vontad le, hogy ilyen elemi dolgokkal biztosan nem vagyok tisztában?

Ne viccelj, aki erősáramot tanult, annak ez a kisujjában van, tudhatnád.

2019. jún. 12. 11:48
 14/27 anonim ***** válasza:
Erősáramú villanyszerelő?
2019. jún. 12. 13:39
 15/27 anonim ***** válasza:

"Szerinted ennyivel el van intézve, hogy ráakasztod a kondenzátort, utána megfújod a ventilátort és kész?"

Ha van remanencia, akkor elég. Ha nincs, akkor, hogy úgy mondjam, csinálni kell.

"A rövidebb fogalmazás érdekében arra nem tértem ki, hogy oda is kell a kondenzátor, de az nem jelenti, hogy külön el kellene mesélni nekem a történetet, mintha én nem tudnám."

Ne hülyéskedj, ez volt a lényeg...

"Vagy "laikus" szavaimból te ezt vontad le, hogy ilyen elemi dolgokkal biztosan nem vagyok tisztában?"

Igen.

"Ne viccelj, aki erősáramot tanult, annak ez a kisujjában van, tudhatnád."

Ez ilyen formában marhára nem igaz.

2019. jún. 12. 14:06
 16/27 anonim ***** válasza:
15%

Jól van akkor, trollkodjatok még, nem vagyok villanyszerelő egyébként, sőt tapasztalataim szerint a villanyszerelők a fórumok legnagyobb trolljai.

Viszont erősáramban és gyengeáramban is otthon vagyok, gyakorlatban utóbbi művelem, de nem csak javítási, hanem tervezési szinten is.

2019. jún. 12. 16:07
 17/27 anonim ***** válasza:
22%
Vagyis utóbbit...
2019. jún. 12. 16:08
 18/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld kéz! Esetleg átalakítással, ha ennek a típusú motornak a forgórészére (rotorjára) neodímium mágneseket rögzítek képes lesz elektromos áramot termelni?
2019. jún. 12. 16:26
 19/27 anonim ***** válasza:

"Jól van akkor, trollkodjatok még"

Neked ez a standard válaszod, ha helytelenséget írsz, és kifogást kapsz rá, nézd már végig, miket írtál, például ezt:

"Hozzászólásom (#3) úgy értelmezhető, hogy egyszerű kondenzátorról beszéltem?"

Látszik, hogy fogalmad sem volt a dologról. Trollkodás, mi? Te vagy a troll.

2019. jún. 12. 16:56
 20/27 anonim ***** válasza:
24%

# 19

Akkor nem trollkodás, csak ez már kimeríti az aljas kötekedés fogalmát.

Semmit nem írtam helytelenül, sőt még utaltam is rá:

"noha lehetséges egyfázisú / segédfázisú motorral"

Most az a problémád, hogy nem fejtettem ki bővebben? Ebből kitalálod, hogy fogalmam sincs róla? Normális vagy?

Hogyne lenne fogalmam, amikor tanultam valamikor az összes villamos gépről (is), a segédfázisú aszinkron meg egyébként is alap dolog a szakmában.

Ez olyan, mint az 1x1, még a villanyszerelők is tudják. Még te is.

2019. jún. 12. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!