Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Bekötnek még valódi vezetékes...

Bekötnek még valódi vezetékes telefont, vagy már csak a netes/modemes cuccot?

Figyelt kérdés

2019. máj. 10. 23:24
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
66%
A Falusi Helyi Telefonszolgáltatónál még biztosan, de nagyobb cégeknél (pl. Trékom) már nem igazán.
2019. máj. 10. 23:26
 2/23 A kérdező kommentje:
nekem Budapesten kéne
2019. máj. 10. 23:30
 3/23 anonim ***** válasza:

Érdeklődj a Telekomnál.

Nekem is vezetékes telefon van ahhoz, hogy internetem legyen.

2019. máj. 10. 23:41
 4/23 anonim ***** válasza:
Budapesten nem fognak neked 40es évekbeli infrastruktúrát kiépíteni. Sőt a kérdés hogy miért kell neked ilyen ?
2019. máj. 11. 07:30
 5/23 anonim ***** válasza:

" vagy már csak a netes/modemes cuccot?"

Amikor még a lakosság elenyésző hányadának volt telefonja, akkor a vezetékes teljesen megfelelő műszaki megoldás volt. Ma már nem az, legalábbis szolgáltatói oldalról nézve.

2019. máj. 11. 08:10
 6/23 Gugu Gabor ***** válasza:
egyébként miért számít a mögötes technológia? szerintem a legtöbb szolgáltatónál van ilyen igaz a modemes változat. kapsz egy vezetékes számot vezetékes készülékkel használhatod...
2019. máj. 11. 10:10
 7/23 anonim ***** válasza:

Ha neked alapsávi vezetékes bekötés kellene, internet nélkül, ahhoz klasszikus telefonközpontba kellene bekötni a vezetéket, ami dial / tone elven működik.

Most az mellékes, hogy elektronikus központok régóta már ezek is, illetve ezekre lehetett kérni a klasszikus ADSL-t, ami már régóta megszűnt és a hallható tartomány feletti frekvencián dolgozott.

De pont ez, amit már nem kötnek be szerintem, illetve nem adják ki a meglévő, de felszabadult / felmondott portokat sem.

Amit manapság bekötnek, az csak DSLAM portra megy, vagyis IP-alapú adat, illetve VOIP-telefon, ahol a vezetéken csak modulált nagyfrekvencia közlekedik, direktben hallható hangsáv nélkül.

2019. máj. 11. 10:27
 8/23 anonim ***** válasza:
Nekünk egy szeged melletti kis faluban az inviteltől van adsl net ès vezetèkes telefon de ez megy akkor is ha elmegy az internetkapcsolat, illetve áramszünetkor is van vonal, lehet telefonálni ès ki is csörög ha ilyenkor hív valaki
2019. máj. 11. 10:36
 9/23 anonim ***** válasza:

ma 10:27

Adsl nem szűnt meg. Nekem még mindig azon jön a net és a tv. Hd-t is tud. Amíg lesz ADSL nem is állok át kábelre.

Hogy miért, az nem fontos itt.

A sebessége nekem jelenleg megfelel.

2019. máj. 11. 15:06
 10/23 A kérdező kommentje:

a modemeknek nagy az elektromágneses sugárzásuk + ha nincs net, telefon sincs. olyan telefont szeretnék, mint régen, hogy mindig csörgött, akár volt net/áram, akár nem.

+ nem kell a fölösleges sugárzás.

2019. máj. 11. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!