Bekötnek még valódi vezetékes telefont, vagy már csak a netes/modemes cuccot?
Érdeklődj a Telekomnál.
Nekem is vezetékes telefon van ahhoz, hogy internetem legyen.
" vagy már csak a netes/modemes cuccot?"
Amikor még a lakosság elenyésző hányadának volt telefonja, akkor a vezetékes teljesen megfelelő műszaki megoldás volt. Ma már nem az, legalábbis szolgáltatói oldalról nézve.
Ha neked alapsávi vezetékes bekötés kellene, internet nélkül, ahhoz klasszikus telefonközpontba kellene bekötni a vezetéket, ami dial / tone elven működik.
Most az mellékes, hogy elektronikus központok régóta már ezek is, illetve ezekre lehetett kérni a klasszikus ADSL-t, ami már régóta megszűnt és a hallható tartomány feletti frekvencián dolgozott.
De pont ez, amit már nem kötnek be szerintem, illetve nem adják ki a meglévő, de felszabadult / felmondott portokat sem.
Amit manapság bekötnek, az csak DSLAM portra megy, vagyis IP-alapú adat, illetve VOIP-telefon, ahol a vezetéken csak modulált nagyfrekvencia közlekedik, direktben hallható hangsáv nélkül.
ma 10:27
Adsl nem szűnt meg. Nekem még mindig azon jön a net és a tv. Hd-t is tud. Amíg lesz ADSL nem is állok át kábelre.
Hogy miért, az nem fontos itt.
A sebessége nekem jelenleg megfelel.
a modemeknek nagy az elektromágneses sugárzásuk + ha nincs net, telefon sincs. olyan telefont szeretnék, mint régen, hogy mindig csörgött, akár volt net/áram, akár nem.
+ nem kell a fölösleges sugárzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!