Vezetékes internet, egy előfizetés, kettő routtert, hogy tudok rákötni? Bövebben lent.
Laikus vagyok a témában, ezért lehet, hogy rosszul irok dolgokat, ezért elézést kérek.
Kérdésem:
Van egy vonalas net előfizetés, (T-home), egy routter van rákötve. Wifis.
Van még egy routterem, és azt is szeretném bekötni a másik mellé. Ok egyszerü, nagy család vagyunk, rengeteg eszközzel használjuk.
Tehát egy net vonalon kettő routter.
Az aljzathoz van elosztó, tehát be tudom dugni mind a két routtert.
De ezután mi a tehendő, hogy müködjön is mind a kettő?
Köszönöm a vállaszokat.
Elosztó... nem áram, hogy simán elosszad, nem fog működni.
Egyrészt, wifivel nem lehet megoldani a több eszközt, muszáj mindent vezetékkel bekötni? Ha nem, akkor amit lehet, használj wifin keresztül.
Ha nem elég, akkor az egyik routert kösd a netre, a másikat pedig erre a routerre, így két darab négy portos routerrel lesz 7 darab csatlakozási lehetőséged.
Rendes netkábellel össze dugod a kér sima routert. Más dolgod nincs vele, kivéve, ha át akarod nevezni, vagy jelszód módosítani.
De amint össze van kötve a 2 router már van net a másikban is. Ha kevés a portok száma, akkor lehet venni egy switchet, van 2 ezerért is és van 10ezer felett is.
Nekünk is nagy ház van és így van megoldva. Kell 2 router, de a port meg kevés a fő gépnél így ott van egy switch, amiből osszuk kábellel a netet. Ennyi az egész történet.
Boldba veszel kellő hosszúságú netkábelt és össze dugod a két eszközt.
A routteren hova kell dugni a netkábelt az összekötéshez? Portba?
Köszönöm a választ.
Összekötöttem. A második routteren mit kell beállítani? Egyenlöre nem működik.
Régebben ezt használtuk, van jelszó rajta meg minden.
Nyomtam egy reset gombot a második routteren. Abba még a régi lakásunk elöfizetési adatai voltak. Amit megszüntettünk.
Wifin keresztül beléptem a második routter menüjébe.
Itt kéri a routter, hogy adjam meg az előfizetői adatokat.
Egyenlőre nem adtam meg.
Kérdésem az lenne: (lehet buta kérdés) beirom a második routterbe az előfizetői adatokat, akkor elvileg müködni fog a második routter is?
Milyen szolgáltatónál vagy??
Ilyen jellegű problémával meg nem találkoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!