Soros kommunikáció használatával kivitelezhető az alább ismertetett megoldás?
Van egy eszközöm (legyen arduino uno), aminek az Rx, Tx lábait használnám fel soros kommunikációra.
Szeretnék kommunikálni 3 másik eszközzel (legyen arduino), olyan módon, hogy az első eszköz (master) Tx lábát kötném a másik 3 eszköz (slave) Rx lábára.
Ezáltal ugyanazt az infót küldöm mindegyik eszköznek a masterről. (Majd a slavere megírt program eldönti, hogy akar-e kezdeni valamit azzal az információval amit kiküldtem a masterről)
Ez mennyire kivitelezhető? Vagy miért nem alkalmazzák a gyakorlatban? Nem leltem ehhez hasonló megoldást sehol.
Mindenképpen szeretném így megoldani, ha kivitelezhető és felfűzhetőek az eszközök.
Válaszokat előre is köszönöm!
Megoldható a dsc riasztó keypadja is így működik ráadásul ott oda vissza kommunikáció is megy.
Találsz hozzá sample szoftvert is
I2C busz is erre van kitalálva.
Eredetileg Philips fejlesztés, ha jól tudom.
TV és hasonló készülékekben a processzor és a csatlakozó eszközök (tuner, hangerő és egyéb szabályzások) digitális kapcsolatára alkalmazták már nagyon régóta.
"Vagy miért nem alkalmazzák a gyakorlatban?"
Széleskörűen alkalmazzák iparban pl.
Profibus DP, Interbus, MPI bus, stb
Úgy látszik valakinek ellenvetése van azzal kapcsolatban hogy széleskörűen alkalmazzák az iparban.
Kifejthetné esetleg írásban is...
Nem érdekel a statisztika.
Az érdekelt volna mi volt az ok.
RS 232 protokollal is alkalmazzák?
Én ezzel szeretném
Nekem jó az egyirányú kommunikáció, az egyes slavere szabott üzenetet máshogy szűrném programon belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!