A rezgés számot milyen műszerrel tudom megmérni? Pl egy Kristály rezgésszáma érdekelne akkor azt hogy tudom megmérni?
Ha arra gondolsz, amire én, azt a hazai szakmai nyelvben rezgőkvarcnak nevezzük klasszikusan.
Angolban X-tal, ami a crystal szón alapul egyébként (nem véletlenül rímel).
A rezgőkvarcot beépítjük egy oszcillátorba, az áramkör kimenőjelét pedig frekvenciamérérővel mérhetjük, esetleg oszcilloszkóppal, kisebb pontossággal.
Ha frekvenciában leosztott jelet mérünk, azt értelemszerűen vissza kell szorozni.
Ha arra gondolsz, amire én, azt a hazai szakmai nyelvben rezgőkvarcnak nevezzük klasszikusan.
Angolban X-tal, ami a crystal szón alapul egyébként (nem véletlenül rímel).
A rezgőkvarcot beépítjük egy oszcillátorba, az áramkör kimenőjelét pedig frekvenciamérérővel mérhetjük, esetleg oszcilloszkóppal, kisebb pontossággal.
Ha frekvenciában leosztott jelet mérünk, azt értelemszerűen vissza kell szorozni
Nem tudom mire gondolsz. Kifejtened kicsit bővebben?A saját rezgesemet pl hogyan tudom mérni? Az érzelmeknek is van rezgése ami mérhető. A félelem pl lassú a szeretet magas. Ezt miben mérik?
A válaszom idézését idézőjelbe illett volna tenni, mert így úgy néz ki, mintha te írtad volna.
Igen, gondoltam valamire, mert a kérdésed félrevezető volt, illetve az elektronikában kristálynak is nevezik a rezgőkvarcot.
Tehát ez egy elektronikai alkatrész, amin a kvarcórák működése is alapul és még nagyon sok minden.
De úgy látom, te valami másra gondoltál. Ezotérikus butaságokra viszont nem tudok mit mondani. Az nem fizika, csak kitalációk, képzelgések tárháza.
"Olvastam hogy a Kristályoknak magas a rezgésszintje ezáltal gyógyító hatásuk is van."
Egy darab kőnek nincs rezgészszintje, energiája, spiritualitása meg ilyen ezoterikus gyógyító földöntúli izéje. Az ezeket bemutató írások fantasy regénybe való zagyvaságok halmazai, aminek egyedüli célja, hogy megvedd azt a darab követ. Nem véletlenül nem találsz egzakt, tudományos módszerrel igazolható és reprodukálható metódusokat a kristályok "gyógyító rezgésszintjének" és egyéb mentális képességeinek mérésére.
Érted ezt a mondatot?
"Érezzük az idő és információ telítettséget, az összetartó energiát a kristályok, kövek keménységében, szikrázásában és színében."
Ez az egész témakör szinvonala:
"Kristályok extra tisztítása (főleg ha gyógyítói szándékkal alkalmazzuk a kristályt): vegyünk egy tiszta, fehér kistányért és töltsünk bele sót (mindegy, hogy milyet, de talán a legjobb a tengeri só). Helyezzük bele a kristályunkat, takarjuk be sóval, és 1 napig hagyjuk így. A só kiszívja belőle a negatív energiát, tisztítja, tehermentesíti kristályunkat természetes módon. Ezután mindenképpen öntsük ki a sót, nem szabad már semmire sem használni! "
B+ ennél még a hivatalos katolikus ördögűzés is megalapozottabb eljárás :))
Ott kezdődik, hogy ez a "rezgésszint" sem egy értelmes kifejezés szerintem. Alapvetően minden rezgésnek van frekvenciája, amplitúdója, hullámformája.
Ezek közül melyikről beszélsz? Amplitúdó? De olyan szavakat is használnak ezotérikusok, mint például "frekvenciaszint", ami egy butaság. Komoly ember így nem beszél.
Mit bocsát ki egy kő, milyen frekvencián, milyen amplitúdóval? Fizikai tényekről kellene beszélni, nem ködösíteni.
Az atomórában külsőleg bevitt energiával (mikrohullámú elektromágneses rezgéssel) gerjesztik az anyag atomjait, a frekvenciát automatikusan úgy szabályozva, hogy minél több atom ütközzön egy érzékelőbe, légüres térben.
A maximumon lesz a rezonanciafrekvencia, amikor a bevitt rezgésszám megegyezik az atomi rezgéssel. Például cézium esetében kerekítve 9,2 GHz (csak a nagyságrend érzékeltetésere).
Ezt a frekvenciát (tehát nem közvetlenül az atomét, hanem a külső áramkörrel előállított frekvenciát) már csak le kell osztani, hogy a kívánt periódusidő előálljon, ami azután órajelként (ütemadóként) felhasználható időmérésre.
Ezt csak azért írtam le így egyszerűsítve, hogy érzékelhető legyen: nem egészen úgy megy az, ahogy ezotérikusok elképzelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!