Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mire jó az izzók foglalata?

Mire jó az izzók foglalata?

Figyelt kérdés
Kiselőadást kell holnap tartanom.(már kiműveltem magamat az ilyen E27 Edison menet, meg bajonettes,csavaros,tuskes foglalatban, tudom is milyenek ezek) viszont ha valaki visszakerdez H mit jelent a foglalat mit mondjak? Azt tudom h pl. E27 27mm átmérőjű a foglalat, de h pontosan mire jó/használják magát a foglalatot,nem vagyok benne biztos.

2018. okt. 9. 17:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Másik kérdés #9-hez: Szerinted egy izzó az egy füzér? :D
2018. nov. 3. 17:24
 12/12 Wadmalac ***** válasza:

"Wadmalac: E14 meg E27 azért nem valami biztonságos."

Van benne némi igazság.

Egyes foglalatokban van lehetőség az izzó testén lévő Edison-menethez hozzáérni akkor, amikor már kontaktban van a fém foglalattal. Ha a foglalat bekötésénél (mobil eszköznél fordítva bedugott villás dugó is le tudja produkálni) a külső testre kerül a fázis, bizony oda tud egyet kínálni betekerés közben, ha hülyén fogod.

Én is kaptam már így 230V 50Hz ajándékot mutatóujj hegyére.

De az újabb, jobb foglalatok pereme olyan magas, hogy ez lehetetlen legyen.

2018. nov. 5. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!