Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Valóban kevesebbet fogyasztana...

Szabó Éva Györgyi kérdése:

Valóban kevesebbet fogyasztanak az úgynevezett energiatakarékos izzók, melyekről azt hallottam, hogy nagy energiát vesznek fel addig, amíg bemelegszenek?

Figyelt kérdés

....és ezeknek az izzóknak egész napon át érdemes világítani, vagyis ne kapcsolgassuk le-fel.

Míg a hagyományos izzók sok hőt bocsátanak ki, ezzel is terhelve a fogyasztást.

2017. nov. 30. 14:00
 1/3 anonim ***** válasza:
75%

meg van adva, hogy hány Wattot fogyaszt és annyit fogyaszt.

a hagyományos izzó is nagyobb áramot vesz fel míg bemelegszik, de az pár ms csak.

nem tudom konkrétan milyen izzóra gondolsz, de az első mondatom áll

2017. nov. 30. 16:50
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Úgy néz ki az energiatakarékos izzó, mint egy nagyon vékony fénycső, amit kör alakúra "tekertek" vagy U alakúra. Szerintem ez mindegy is, csak valós legyen a fogyasztása ahogyan írod, hogy annyit fogyaszt, ami rá van írva.

Még egyszer köszi a választ!

Üdv!

2017. nov. 30. 17:04
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a kompakt körte, tehát a felcsavart fénycső kevesebbet fogyaszt és bemelegedős fajta (de nem vesz fel "nagy energiát" közben) csak éppen szar a fénye. Megvezették vele a lakosságot, hogy megvegyék, pedig a ledes körte lett volna helyesen a következő lépés, de akkor kevesebb ipari hulladékot lehet eladni.

"....és ezeknek az izzóknak egész napon át érdemes világítani, vagyis ne kapcsolgassuk le-fel. "

Ennek viszont semmi értelme. Ha naponta kell pár órára a fénye, akkor is járatnád 24 órán át? Vagy nem értem, mire gondolsz...

2017. nov. 30. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!