Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Érzékeny eszközök hálózatra...

Érzékeny eszközök hálózatra csatlakoztatása?

Figyelt kérdés

Egy audió rendszerről lenne szó. 3 hálózati eszköz: jelforrás (lemezjátszó), előerősítő/hangszínszabályzó, végfok.

Mindegyik otthoni "barkács", de jó minőségben. (Egyik ismerősöm építette a számomra még pár éve. Akkor meghallgattam sok gyári erősítőt üzletekben/ismerősöknél, és 1 millió alatt nem találtam jobb hangút.) Az a probléma, hogy most költöztünk egy másik lakásba és itt a szobában ahol elhelyeztem az eszközt csak 1 konnektor van és arra van elosztóval rácsatlakoztatva minden. Így kénytelen voltam oda bedugni mind a három eszközt. A hangminőség valami borzalmas. Először azt hittem, hogy megsérült szállítás közben valamelyik eszköz, de nem. Kipróbáltam hogy 2 másik szobából hoztam 1-1 hosszabbítóval áramot, így tulajdonképpen mindegyik eszköz külön konnektorba van csatlakoztatva. Ezzel nagyon sokat javult a helyzet, már közelít ahhoz mint amilyen a régi laskában volt. Ott úgy volt megcsinálva (ezt kérte is a rendszer építője), hogy közvetlen a villanyórától volt hozva egy közös (ha jól emlékszem 16 mm^2-es keresztmetszetű) réz kábel, pontosabban tömör réz-sín és arra volt rácsatlakoztatva 2-2 méter hosszú szintén réz-sínből készült vezetékekkel az eszközök. Ez a rendszer most jelenleg nem alakítható ki az új lakásban.

Szerintetek akkor hogyan tudnám úgy a hálózathoz csatlakoztatni őket, hogy a megfelelő hangminőséget érjem el? Meg egyáltalán mi a fizikai magyarázat a mögött, hogy a két bekötési mód között ekkora a különbség? Gondoltam arra, hogy vékony esetleg a falban a kábel és nagy feszültség esik rajta, de nem. Terheletlenül a konnektorban 233 Volt van, max. terhelésen meg 232V (gagyi digit multival mérve). Az erősítő egyébként 2x25 Wattos, de A osztályú, így vezérlés nélkül is felvesz vagy 2x50 Watt körüli teljesítményt a hálózatból, tehát az össz teljesítmény nem haladja meg a 200 Wattot, vagyis tényleg nem amiatt rossz a hangminőség mert nagyon leterhelné a szobába jövő ágat. (Ez egyébként a régi lakásában is így volt, ott is borzasztóan szólt 1 közös konnektorba csatlakoztatva.) Újrakábeleztetni csak emiatt nem szeretném a lakást (ez a szoba van a legmesszebb a villanyórától), más megoldást keresek a problémára. Valaki esetleg tud ilyet?

2018. szept. 2. 01:18
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

" többi a felhasznált anyagok/alkatrészek minőségén múlik. Azaz nem a 3 Forintos ellenállásokat pakolják bele, hanem 8-10 ezer Forintosokat"

Erre csak azzal reflektálhatok, hogy sok éve, amikor készítettem néhány csöves végfokot és riaa korrektort magamnak és 1-2 barátnak, akkor pl. az 500-as csöveket szeméttelepi televíziókból guberáltuk ki, de a végfokok vertek minden erősítőt, ami volt a baráti körben :)

2018. szept. 2. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!