Megéri ennyit költeni egy hobbira?

Egy hobbi sem éri meg - valamiért az emberek mégis sokkal többet költenek rá:) Hobbiautó? Motor? Vitorlás? 100-1000-szerese:)
Ami felmerült bennem, hogy miért nem csinálod úgy hogy megérje? Napelem, rögzítés, inverter... Jóval több a 70k-nál cserébe megtérül.

A hobbi általában az a dolog, ami viszi a pénzt és örömmel viszonozza. Eddig jó.
Ha viszont a hobbidra elnyomsz havi ötvenet, míg az asszony nem tud venni egy bugyit és a gyerek teszkós papírkenyeret eszik, az probléma.
Szóval a hobbid addig tökéletesen rendben van, amíg mások életére nincs káros befolyással.

Szerintem megéri, csak nem anyagilag. Nekem is az elektronika a hobbim, eddig ahogy számolgattam a kezdet óta (kb. 5 év) közel 300 ezret költöttem rá. De most már legalább ott tartok, ha bármi apróság kell azt meg tudom építeni a saját készletemből, nem kell mindenért a boltba rohangálni.
Amúgy milyen napelemes projekt lenne ez? (Múltkor számolgattam, hogy olcsóbb napelemek esetén olyan 15-20 ezer Forint/m^2 áron lehet kihozni (minden féle elektronika nélkül) és úgy 120-140 Watt/m^2 teljesítmény leadásra lenne képes. De még így is ha nem is döglik be vagy 3,5-4 év mire visszahozza az árát.)

A hobbi az a tevékenység, ami gazdaságilag nem éri meg, mert csak viszi a pénzt (szerencsésebb esetben hozza is, de az ritka!) De az ember mégis költ rá.
Úgyhogy ha te ezt szeretnéd és van is rá pénzed, akkor csináld!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!