Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » S. O. S. Nagy vihar készülődik...

S. O. S. Nagy vihar készülődik. Ki kell mindent húzni?

Figyelt kérdés

Ki tudna segíteni? Még nem csapott le, de olyan fekete az ég, hogy esti sötétség van. Azt hiszem, nagy vihar lesz. Tényleg ki kell ilyenkor mindent húzni? Vagy nem mindent (pl. hűtő?) És a tv-t pl. honnan? Csak a konnektorból vagy az antennakábelt is (kábeltv, kábelnet, kábeltel.)? Ugye tudja valaki a választ? Egyedül vagyok itthon, nem szeretném, ha baj lenne.

Előre is köszönöm!

2010. máj. 30. 14:01
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
PC-t, mikrót, TV-t. A hűtő maradjon, mert ha sokáig tart, még leolvad...:)
2010. máj. 30. 14:30
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Én is kiszoktam húzni majdnem mindent (kivéve hűtő). Notebook-ot is akksiról használom, nem hálózatról. Barátom főnökének a notija így ment tönkre, hogy valahol villám vágott le valahol és az ő notebookja meg kisült...

Egyébként én Dunaharasztiról írok, itt most dörög és villámlik. Azt néztem a neten, hogy Érden jég esett. Tényleg? Remélem nem ér ide, nagyon elborult most...bár arról jön, és láttam arra a felhőbe olyat, mint mikor jég van benne...

2010. máj. 30. 14:31
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi tv-t gépet kiszoktuk húzni.Én nem kockáztatok sokan úgy is nyomatják a gépet ha csapkod csattog az ég.Pedig sokaknak volt hogy kikapcsolt állapotban is tönkrement a tv például csak mert áram alatt volt.nem éri meg aztán 150 200ezret belekölteni új gépekre.
2010. máj. 30. 14:33
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
sosem húzok ki semmit, még sosem volt gáz, gépnél meg van villámvédő... szerintem nem kell kihúzni, rendkivül kicsi a az esélye hogy becsapjon hozzátok ...
2010. máj. 30. 14:37
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

Semmit ne húzz ki!

Erre van a biztosítás.

2010. máj. 30. 14:38
 16/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ! Úgy tűnik, megúsztuk. Ahogy elkezdett zuhogni, máris sokkal világosabb lett. Nálunk nem volt jég, de már beszéltem egy martonvásári barátunkkal és ott volt jég is és náluk is egészen besötétedett. Úgy látszik arrafelé ment.

Most is borús, de csak kicsit esik, nem is dörög, vissza is dugtam gyorsan mindent :)

2010. máj. 30. 14:46
 17/21 A kérdező kommentje:
14:31-nek: Érd hatalmas "falu" (amúgy már megyei jogú város, de ebbe most ne menjünk bele :) ), lehet, hogy volt olyan része, ahol jég is esett, minket szerencsére elkerült.
2010. máj. 30. 14:50
 18/21 anonim ***** válasza:
Jobb ha kihúzod, nehogy baj legyen..De komolyan.
2010. máj. 30. 14:54
 19/21 anonim válasza:
A hűtő kivételével mindent húzz ki! A hűtöt csak abban az esetben húzd ki, ha éppen nem tárolsz benne romlandó élelmiszert. Így ha a villám véletlenül belecsap a vezetékbe, nem fogja tönkretenni az elektromos berendezéseidet. Így a legbiztonságosabb. Én is mindig kihúzom őket. Igaz, még nem történt baleset, de ki tudja.
2010. máj. 30. 14:55
 20/21 anonim ***** válasza:
[link] Amúgy barátomék is arra laknak. Vagyis még 40 km el arrébb Tabajd.
2010. máj. 30. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!